Samsun'un Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç'in Şehit Ömer Halisdemir salonunda 'Yakın Gelecekte Samsun' isimli kitabının tanıtımını yapacağı toplantıda Büyükşehir Belediyesi aday adaylığı ile ilgili de mesaj vermesi bekleniyor.

Samsun'da Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç'in yerel seçim sürecinin başlaması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday aday adayı olacağı kulislerde konuşuluyor. Osman Genç'in önceki gün Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Şahin'den aday adaylığı açıklaması için Şehit Ömer Halisdemir salonunu istediği, Zihni Şahin'in de bu isteğe olumlu yanıt verdiği gündeme geldi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in Şehit Ömer Halisdemir salonunda 10 Kasım Cumartesi günü ise son günlerde ilçelere yaptığı ziyaretlerde belediye başkanları ve AK Parti İlçe Teşkilatlarına hediye ettiği ve üzerinde 'Şimdi Yükseliş Zamanı' sloganında bulunduğu 'Yakın Gelecekte Samsun' kitabının tanıtımını yapacağı ve aday adaylığını da burada kamuoyuna duyuracağı öğrenildi.

Öte yandan AK Parti Genel Merkezinin mevcut belediye başkanlarının aday adayı olmaması ile ilgili aldığı bir kararda bulunuyor. Osman Genç'in gerçekleştireceği toplantıda bu nedenle aday adaylığına yönelik bir açıklama yapmaması da gündemde.