Başkan Şahin’in bu görüşmelerinin sebepleri belli oldu. Başkan bu görüşmelerde Kızılırmak Islah çalışmalarının yukarıya doğru büyütülmesi ve Çetinkaya köprüsü restorasyonunun yapılmasını gündeme getirdi. Başkan Şahin bu iki konuda da olumlu sonuçlar aldı. Çetinkaya köprüsünün restorasyonunun önünde en büyük engel olan ve köprünün üzerinden geçen su borularının kaldırılması çalışmaları başlatıldı.

Başkan Şahin Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ ile görüşmesinde eski Devlet Hastanesinin Bafra Belediyesine devredilmesini talep etti. Başkan Şahin burayı çok amaçlı Kültür merkezi yapmak istiyor. Şahin’in Kültür merkezi içinde konservatuar, kariyer merkezi, konferans ve toplantı salonları, lokanta, kafeterya, Ar-Ge, Kadınlar koordinasyon merkezi, cep sinemaları, sergi salonları, meslek eğitim atölyeleri, engelliler eğitim alanları, belediye nikâh salonu gibi çeşitli aktivitelerin yapılacağı donatılar oluşturmak istediği öğrenildi. Sağlık Bakanı Akdağ’ın başkanın bu talebine sıcak baktığı bunun karşılığında belediyeden Sağlık Bakanlığına bir arsa vermesini istediği ortaya çıktı.

Eski devlet hastanesi ile ilgili 2 seçenek bulunuyor. Birincisi buranın Sağlık Bakanlığında kalarak Ağız ve diş sağlığı merkezi yapılması, buranın ağız ve diş sağlığı merkezi yapılması durumunda İlçe jandarmasının bulunduğu alanın ise belediyeye verilerek Kültür merkezi yapılması. İkinci seçenek ise direk Belediyeye verilmesi ve çok amaçlı kültür merkezi yapılması.