Başkan Şahin, başta Bafra Belediyesi personeli olmak üzere, ilçenin çeşitli kurumlarında, fabrikalarında, hastanelerinde okullarında çalışan kadınları ziyaret etti. Çiçekler ve yemekler verdi,çeşitli etkinlikler düzenledi. Başkan Şahin, bu programlara eşi Şükriye Şahin ve bayan meclis üyeleriyle birlikte katıldı. AK Parti Bafra Kadın Kolları başkanlığının düzenlediği etkinliklere iştirak etti. Düzenlenen tüm programlara destek verdi.

KADINLAR SINIRSIZ SEVGİ, SABIR VE ŞEFKATİN TEMSİLCİLERİDİR

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 8 Mart Dünya kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları söyledi: “Aile dokusunun temelini teşkil eden, doğumumuzdan ölene dek bizi karşılıksız seven, şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü olan kadınlarımız toplumumuzun temel taşlarıdır. Başta Kurtuluş Savaşımız olmak üzere Cumhuriyetimizin odak noktasında yer almışlar ve bugünlere gelmemizde önemli görevler yapmışlardır. Kadınlarımız sadece anne olarak ve evin içinde değil iş, siyaset ve toplumsal hayatımızda da çok önemli bir role sahiptirler bu yönleriyle de üreten insanlardır.”

KADINLAR HER ALANDA BAŞARILIDIR

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Açıklamalarını şöyle tamamladı:”Kadınlar her alanda başarıları ile kendilerini göstermektedir. Kadınlar üreten, emek veren, çalışandır. Kadın annedir, eştir,  kadın hayattır, daha güzel bir geleceğin mimarlarıdır. Kadınlarımız Çanakkale’dir, Kurtuluş Savaşı’dır, siyasetçidir, yöneticidir, doktordur, memurdur, işçidir, ev kadınıdır. Kadınlar en değerli varlıklarımızdır. Ne yazık ki kadınlar şiddet ve istismar ile ayırımcılığa uğramaktadır. Toplum olarak bu konuda duyarlı olmak mecburiyetindeyiz. Bunun için toplumsal duyarlılık toplumsal desteğe dönüşmelidir. Biz bugüne kadar bu konuda pek çok çalışma yürüttük,açıklamalar yaptık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da yürüttüğü projeler bulunmaktadır. İnşallah hep beraber kadına yönelik şiddet, istismar ve ayırımcılığa son vereceğiz.” dedi.

BAYANLAR İÇİN YENİ PROJELERİ HAZIRLADIK

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin kadınlara yönelik 2 proje hazırladıklarını, bunun bir tanesinin hizmete girdiğini diğeri içinde çalışmalara başladıklarını belirterek şu bilgileri verdi: “Bayanlar için Sağlıklı Yaşam etkinlikleri düzenledik. Belediyemiz bu hizmeti bayan kardeşlerimize ücretsiz vermektedir. 350 bayan kardeşimiz bu hizmetten faydalanıyor. Ayrıca kısa adı BAKDEM olan Bafra Belediyesi Kadın Aile Merkezimizi kurma çalışmalarına başladık. İlçemize iki projemizde hayırlı olsun. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, başta şehit annelerimiz, şehit eşleri ve kız kardeşleri olmak üzere saygıdeğer Türk ve Dünya Kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum. Kadınlarımıza yüreklerindeki sınırsız sevgi ve sabır için çok teşekkür ediyorum.”dedi.