Başkan Semiz’in Mevlid Kandili mesajı şu şekilde;

Alemlere rahmet elçisi olarak gönderilen, insanların en hayırlısı Sevgili Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) yeryüzünü şereflendirdiği ve biz Müslümanlar için en müstesna zaman dilimlerinden olan bir Mevlid Kandiline daha ulaşmanın süruru, huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz.

Yaşamı boyunca yeryüzünde daima güzel ahlakın, adalet ve faziletin timsali olmuş, barışın, huzurun, hayır ve esenliğin tesis edilmesini sağlamış, iyilik ve güzelliği muştulamış olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) yeryüzünü şereflendirmeleri; dünya tarihinin en önemli hadiselerinin başında gelmektedir.

Mevlid Kandili olarak idrak ettiğimiz Hazreti Peygamberimizin (S.A.V) doğduğu bu mübarek zaman dilimi, Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) insanlığa bıraktığı bu kutlu mirası anlamak, hayatımızda rehber edinmek ve tatbik etmek için de çok önemli bir fırsattır.

Hayatının her döneminde herkese karşı adaletli ve hoşgörülü davranan Hz. Muhammed (S.A.V), sadece sözleriyle değil, her tavır ve davranışıyla da tüm insanlığa, güzel ahlak, iyilik ve doğruluğun en güzel örneklerini göstermiştir. Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) tüm ademoğluna miras olarak bıraktığı ve billurlaşan sözleriyle bizlere nasihat ettiği; sevgiyi, saygıyı, muhabbeti, güzelliği ve emaneti korumayı, insanı eşref-i mahlukat olarak görüp hakkını vermeyi, zayıf, yetim, kimsesiz ve muhtaçlara yardım etmeyi, hayırda yarışmayı, hasılı her yönüyle güzel ahlaklı ve hayırlı bir insan olmayı, bizler de en önemli vazife görüp bu şuurla hayatımızı tanzim etmeliyiz.

Alemdeki tüm Müslümanlar için af ve mağfirete ulaşma, güzelliklere erişme vesilesi ve en kutlu yolu olan bu gecenin; birlik ve beraberliğimize, dirlik ve kardeşliğimize vesile olmasını Yüce Allah’tan (C.C) niyaz ediyor, tüm hemşehrilerimizin, Aziz Milletimizin ve İslam Aleminin Mevlid Kandilini en kalbi dileklerimle kutluyor, bu gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.