19 Mayıs İlçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Afrin'de devam eden terör operasyonları nedeniyle sade bir şekilde gerçekleştirildi.

Sabah kahvaltısında Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, Kızılırmak Deltası Kuş Cennetinde yaşayan emekçi kadınlarla, Yörükler Mahallesinde bir araya gelen 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, öğle yemeğinde ise 19 Mayıs İlçesi Niyazi Kesim restaurantta Belediyede çalışan kadın mesai arkadaşları, Meclis üyeleri ve stajyer öğrencilerle bir araya geldi.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; “Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, tartışılması ve bu sorunlara çözüm aranması açısından’ Dünya Kadınlar Günü’ önemli bir tarihi oluşturmaktadır. Ülkemizde bu sorunların en başında kadına şiddet gelmektedir. Kadınların istismara uğradığı bir yerde toplum da istismara uğruyor demektir. Böyle bir toplumun gelişmesi de imkânsızdır. Yüce dinimiz Cenneti annelerin dolayısıyla kadınların ayakları altına seriyorken onlara uygulanan şiddet aslında hepimize, topluma uygulanmıştır. Peygamberimiz Hz.Muhammmed(s.a.v) bir Hadisi Şerifinde ‘Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi insanlar değer verir’ buyurmuştur. O nedenle kadınlarımız, annemiz, eşimiz, hayat arkadaşımız, meslektaşımız olarak her zaman en çok saygıya, sevgiye layık olan toplumuzun en önemli bireyleridir.” dedi.