Eğitim-Bir- Sen Samsun 1 No'lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Hamdi Yıldız, ‘Maarif Hareketi Projesi'nin pandemi nedeniyle ötelenmesi gerektiğini, İl Müdürü Coşkun Esen'e söylediklerini ancak konuya çözüm getirilemediğini belirterek, "Görüyoruz ki müdür beyin söylediğinin dışında proje yürütülüyor. O zaman soruyoruz. Projeyi Coşkun Esen mi yönetiyor, yoksa başkaları mı?" dedi.

ESEN'E İLETMİŞTİK

Projenin koronavirüs nedeniyle ertelensmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Yıldız paylaşımında, "12 Ekim Pazartesi günü İl Müdürü Coşkun Esen ile pandemi döneminde 'Maarif Hareketi Projesi'nin uygulanmasının zamanın getirmiş olduğu zorluklar ve imkansızlıklardan kaynaklı her şeyin normale döneceği zamana kadar ötelenmesi gerektiğini ifade etmiştik. Karşılığında ise il müdürünün süreci geçmişte olduğu gibi değil bu dönemde uzaktan eğitimin zorluklarını aşabilme noktasında yapılacak toplantılar ve önerilerin konuşulacağı bir çalışmayı istiyoruz demiş bizde bu konuyu sosyal medyadan paylaşmıştık. Görüyoruz ki müdür beyin söylediğinin dışında proje yürütülüyor. O zaman soruyoruz. Projeyi Coşkun Esen mi yönetiyor, yoksa başkaları mı?" ifadelerini kullandı.

KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ 

Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Esen ile görüşmesinin ardından şunları söylemişti: "Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ile yaptığımız görüşme sonrasında İlimizde 2016 yılından bu yana devam eden ve 2023 yılına kadar yeniden onay alınan 'Maarif Hareketi Projesi'nin pandemi öncesinde yüz yüze eğitimin devam ettiği dönemlerden farklı olarak proje bazlı değil yeni normale uygun olarak uzaktan eğitim, kısmi yüz yüze eğitim odaklı bilgi paylaşımı gündemiyle yapılacağını ilçelere bu konuda bilgi paylaşımı yapılarak eğitimcilerin rahatlatılacağı bilgisini bizlerle paylaşmıştır. Okul idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin özverili çalışmalarının üstüne yeni bir yük getirilmemesi adına gösterilen hassasiyet memnuniyet verici olmakla birlikte konunun yakın takipçisi olacağımızı da ifade ediyoruz."