Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Sedde Projesi ve yeni otogarın yapılacağı alanı yerinde inceledi. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in de yer aldığı incelemede Samsun Büyükşehir Belediyesi bürokratları da hazır bulundu.

                  YILLARDIR BEKLENİYORDU BÜYÜKŞEHİR HAYATA GEÇİRDİ

   İlk olarak Bafra'nın yıllardır hasretle beklediği ve o hasrete Büyükşehir Belediyesi'nin neşter vurduğu Kızılırmak Sedde Projesi'nin yapıldığı alan gezildi. 50 milyon TL'lik bir yatırım olan proje ile ilgili çalışmaların son sürat devam ettiğini belirten Başkan Yılmaz, "Bilindiği gibi Sedde Projesi büyük bir hasret projesi idi. Bafralı hemşerilerimiz yıllarca bekledi. Allah'a şükürler olsun ki hayata geçirmek bizlere nasip oldu. Şu anda proje başladı. Çalışmalar sürüyor. Sedde Projesi tamamlandığında burası Bafra'nın en prestijli bölgesi olacak" dedi.

                                 BAFRA'NIN YENİ OTOGARI BURADA OLACAK

   Ardından Başkan Yılmaz, beraberindekiler ile birlikte Bafra otogarının yapılacağı yeni alanı gezdi. Yeni otogarı eski Çetinkaya Belediye binasının bulunduğu alana inşa edeceklerini belirten Başkan Yılmaz, "Otogarı şehrin içerisinden çıkarıyoruz. O mezbelelik artık son bulacak. Otogarın olduğu yeri tertemiz bir yeşil alan haline döndüreceğiz" diye konuştu.

                                 BETON YOL KONFORUNU VATANDAŞ ÇOK SEVDİ

   Son olarak yol ve alt yapı yatırımlarında Bafra'nın son durumu ile ilgili bilgi alan Başkan Yılmaz, Cezaevi, Dededağ ve Darboğaz'ı içine alan ve sanayiye bağlayan alandaki beton yol çalışmalarını inceledi. Bafra coğrafi konumu, nüfusu, sahip olduğu değerleri, ekonomik dinamikleriyle önemli ilçelerimizden biri diyen Başkan Yılmaz, "Yaptığımız tüm çalışmalarda, ilçemizin daha iyi duruma gelmesi ve geleceğe hazırlanması için gayret ediyoruz. İddia ediyorum Başta Sedde projesi olmak üzere ilçenin çehresini değiştirecek otogar alanı projesi ve yol yatırımlarımız ile iddia Bafra'yı Bafralı bile tanıyamayacak" ifadelerini kullandı.