Samsun'un özellikle kırsal kesimlerinde yaşayan vatandaşların en büyük isteklerinden biri olan yol problemine ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan ilginç çıkış geldi. Başkan Yılmaz, "Yol talebi ihtiyaç değil moda oldu" dedi.

'YOL SANKİ HER İHTİYACIN ÖNÜNDE...'
Başkan Yılmaz, vatandaşın yol talebine ilişkin yaptığı itiraf dolu açıklamalar dikkat çekti. Başkan Yılmaz, "İtiraf etmeliyim ki, ihtiyaç olduğu için değil moda bir talep olduğu için de yol talebiyle karşı karşıyayız. Halbuki kırsalda yol sorunu o kadar da dayatmış bir sorun değil. En kötü yol biraz yamalı sathi kaplamalı. Neredeyse stabilize yol yüzde 5 seviyesinde. Yol ihtiyacı sanki her ihtiyacın önünde. Örneğin Vezirköprü'de Devalan mevkisi deniliyor. Burası gerçekten ilçenin standartı düşük, topografyası olarak düşük ve nüfus bakımında çok az kişinin yaşadığı yer. Yeterince nüfus yoğunluğunun olmaması, oradaki insanlarımızın hayatının iyileştirilmesi için yol ihtyiacı her türlü ihtiyacın önüne konuluyor gibi" dedi.

'HER TÜRLÜ ENGELİ KALDIRMAYA HAZIRIZ'
Köylerdeki ekonomik kırsal gelişmenin daha önemli olduğunu söyleyen Yılmaz, "Muhtarlarımız ve köy temsilcelirimiz geliyor, kalkınma yönünden talep getirmiyorlar. Buna üzülüyorum. Kırsal kalkınmaya umutsuz vakaymış gibi bakıyorlar. Köyden hala kente olan göçün durdurulması için alt yapı hizmetlerinden ziyade hayvancılığı, tohumculuğu, yemciliği her türlü kırsal ekonominin güçlendirilmesine yönelik talep yok. Kırsaldaki üretimi teşvit etmemiz lazım. Bunun için daha çok çalışmalıyız. Her türlü engeli kaldırmaya hazırız" ifadelerini kulland