Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Ziraat Odası tarafından Ali Kale Turistik Tesislerinde düzenlenen iftar programına katılarak, ilçenin geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. 

                    BAFRA’YA EN AZ 4 YILDIZLI BİR OTEL KAZANDIRMAMIZ LAZIM

    Bafra’da ilişki sermayesinin kuvvetli olduğunu ve birçok işin bu ilişki sermayesi ile hallolduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Geçtiğimiz 15 yıl içerisinde kendiliğinden gelişen şeyler oldu. 4-5 sene içinde hizmetler sektöründe de müthiş bir gelişme oldu. Eğitimde, sağlıkta, konaklamada, turizmde sporda önemli gelişmeler oldu. Ankara’dan Samsun’a misafiriniz geldiğinde yatıracak, gezdirecek, yedirecek yer bulamıyordunuz. 15 sene önce konaklama sektörü sıfırdı. Şimdi Samsun’da 4 tane 5 yıldızlı otel oldu. Bu, hizmetler ve turizm sektöründe küçümsenmeyecek oranda müthiş bir gelişmeydi. Bunlar olmasaydı Samsun’u geliştiremezdik. Şimdi bunların üzerine koyacağız. Bafra’ya da en az 4 yıldızlı bir oteli kazandırmak için çaba harcayacağız. Bafra’nın şimdi sedde projesi var. Onun yanında gayet güzel alanlarımız var. Ne ihtiyacın varsa oraya yaparsın. Mesela büyük bir kültür ve kongre merkezi yapmaya söz verdik. Projesini sipariş ettik. O da sedde projesi içinde yapılacak. Kaymakam bey, hükümet konağını da oraya yapalım diyor. Böylece o da hallolacak. Bafra’nın içinde neyi boşaltırsak orayı yeşil alan yapacağız. İnsanlar nefes alacak” dedi.

                            OTOGAR VE HAL SORUNU ÇÖZÜLDÜ

    Yeni otogar yerinin belirlendiğini, eskisinin yıkılarak yerine kent parkı yapılacağını da müjdeleyen Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bafra’da otogarın adını koyduk. Eski Çetinkaya belediye binasını yıkıp genişleterek oraya yapacağız. Mevcut yeri de kent parkı yapacağız. Hiç kimse bana kütle, bina yapacağız diye gelmesin. Bafra’nın içi daha bir şey almıyor. Bafra patlayacak artık. İlçenin içinde kendimizi kaybediyoruz. Daha fazla zorlamaya gerek yok. Sebze meyve haliyle ilgili acele etmeyin. Kafamızda netleşmiş şeyler var ama şimdi bunu anons edersek bunun tartışmasının içine düşersiniz. Zamanı geldiğinde beraber kararını veririz, gereğini yaparız. Hiç endişe etmeyin.”

                                     BAFRA’YA ÖNEMLİ SPOR TESİSLERİ

   Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Bafra’ya yaptığı atıcılık salonunu anımsatan Başkan Yılmaz sözlerini şu şekilde tamamladı; “Bu tesisi mutlaka gidin görün. Türkiye’de aynısından 10 tane yoktur. Bir tanesi de buraya yapılıyor. Diyeceksiniz ki neye yarayacak. Türkiye’de atıcılıkla ilgili yapılacak her türlü turnuvada Bafra biz de varız deyip turnuvaları buraya çekecek. Turnuvalar geldiği sürece Bafra dışarıya açılacak, tanınacak, sektörler gelişecek. Otel yapın gelelim diyecekler. Adamlar buraya gelip işini gördükten sonra Samsun’a gitmeye ihtiyaç duymayacak.”