Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme çalıştayında konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Kılınçer:
 "Ülkemiz topraklarının yüzde 2,30'u doğal sulak alanlardan oluşmaktadır. Bu alanlar, tarım alanları için önemli sulama kaynağı oldukları gibi bulundukları ortamda filtre görevi görerek kirliliği önlemektedir"

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, "Ülkemiz topraklarının yüzde 2,30'u doğal sulak alanlardan oluşmaktadır. Bu alanlar tarım alanları için önemli sulama kaynağı oldukları gibi bulundukları ortamda filtre görevi görerek kirliliği önlemektedir." dedi.

Kılınçer, Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliğince, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ulusal Sulak Alanlar Çalıştayı"nda, dünyadaki en hassas ve en karmaşık yapıdaki doğal sistemlerin başında sulak alanların geldiğini söyledi.

Türkiye'de 2015 yılında başlatılan Ulusal Sulak Alan Envanteri Projesi ile sulak alanların il il, bölge bölge belirlendiğine dikkati çeken Kılınçer, şunları dile getirdi:

"Elde edilen ilk verilere göre, ülkemiz topraklarının yüzde 2,30'u doğal sulak alanlardan oluşmaktadır. Bu alanlar, tarım alanları için önemli sulama kaynağı oldukları gibi bulundukları ortamda filtre görevi görerek kirliliği önlemektedir. Ayrıca, sulak alanlar, hayvancılık ve balıkçılık gibi tarımsal faaliyetler için de önemli ekosistemlerdir. Çeltik tarlaları başta olmak üzere tarım alanları, su kuşlarının beslenmesinde hatta üremelerinde önemli habitatlar oluşturmaktadır."

Kılınçer, gelecek yıllarda yaşanacak kuraklığın önü