Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, Çatalçam Mahallesi'nde Bülent Bayrı adlı vatandaşın evine misafir oldu. Yoğun katılımın gerçekleştiği ziyarette Başkan Şahin, 'Muhabbetimiz koltuklarla değil Atakumlularla olacak" dedi.

'BİR GÖNÜLE GİRDİĞİMİZDE KENDİMİZİ BULURUZ'

Başkan Zihni Şahin, beraberinde AK Parti İlçe Bakanı Haluk Köksoy ile birlikte gittiği ev ziyaretinde büyük ilgi gördü. Vatandaşların sevgi gösterilerine teşekkür eden Başkan Zihni Şahin, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

"İnsan, şehirler kurar. Yollar, köprüler yapar. Kıtadan kıtaya uzanır. Uzaya çıkar. Ama gönlü ancak, bir gönülde sükûna erer. Bir gönlü misafir ettiğinde varlığını hisseder. Bir gönüle girdiğinde kendini bulur. Bir genç kızımızın hayali… Bir yaşlımızın yalnızlığı… Bir delikanlımızın umudu… Bir çocuğumuzun kucak açışı… Daha nicesiyle birlikte gönülde karşılık bulur. Kuşa,  ağaca, çiçeğe, tüm mahlûkata gönlümüzü açıp rahmet nazarıyla bakıyorsak insanlığımızın farkına varırız. O zaman göğsümüzde bir et parçası değil âlemi taşırız.

'HİZMET İÇİN, PROJELER İÇİN VARIZ...'

Şehri emanet görmek, şehri emanet almak, şehremini olmak, ancak gönül sahibiysek olur, gönüllere girersek olur. İşte o zaman gönülden gönülle köprülerimiz kurulur. Biz bu anlayış içerisindeyiz. Bu anlayışla Atakumlu hemşerilerimize hizmet edecek ve projelerimizi hayata geçireceğiz. Gönüller birleştiğinde ancak böyle şehirler kurulur."

Başkan Şahin, konuşmasının bu bölümünde, Hacı Bayram Veli Hazretleri'nin şu sözlerine yer verdi:

"İNSAN, ŞEHRİ İNŞA EDERKEN,

ASLINDA TAŞIN TOPRAĞIN ARASINDA

KENDİSİNİ İNŞA EDER.

GÖNÜLDE HER NE VAR İSE,

ŞEHİR OLARAK GÖRÜNÜR. 

GÖNLÜ TAŞ OLANIN ŞEHRİ TAŞ,

GÖNLÜ AŞK İLE DOLU OLANIN ŞEHRİ GÜLİSTAN OLUR."

TEVAZU, SAMİMİYET VE GAYRET İLE...”

Başkan Zihni Şahin, açıklamalarının sonunda ise, "Evet… Böylece şehir insan olur, insan şehir olur. İnsan tüm mahlukata gönlünü açar, gönül şehirleri kurulur. Biz biliyoruz ki; gönül tevazudur, kibir değil. Biz biliyoruz ki; gönül azimdir, gayrettir, hırs değil. Gönül samimiyettir, yalancılık ve riyakarlık değildir. Gönül Rahmanın evidir. İnsan tüm evrenin kalbidir. Şehir de tüm bunların mekânıdır. Biz, muhabbetimizi koltuklarla, makamlarla değil, hemşerilerimizle yapacağız. Daha çok nasıl hizmet ederiz düşüncesi içinde olacağız. Şimdi de, 'tevazu, samimiyet ve gayret ile memleket işi gönül işi' diyerek 'gönül belediyeciliği' sözüyle milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Tüm hemşerilerime yeni bir heyecanla, yeni bir vizyonlaAtakumumuzu daha ileriye taşımanın sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.