Son günlerde fahri trafik müfettişleri tarafından Bafra’da bir çok sürücüye kesilen trafik cezaları sosyal medyada gündem olurken, sürücüler cezaların rastgele kesildiğini iddia etti. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre; Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklikle Eylül 1997’den itibaren Bafra’da görev yapan ‘Fahri Trafik Müfettişleri’, bugüne kadar yüzlerce insana ceza kesti. Bafra’da Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, Fahri Trafik Müfettişleri tarafından kesilen birçok cezanın asılsız ve gerçeği yansıtmadığı iddia edildi. Sürücüler, fahri trafik müfettişlerinin ilgililer tarafından mercek altına alınmasını istedi.

Sürücüler, “Zaten pandemi süreci nedeniyle ekonomik olarak sıkıntı yaşıyoruz. Bunun yanında su ve elektrik faturaları belimizi bükmüşken, böylesine keyfi ve yüksek meblağlarda kesilen cezalar bizi daha da zor duruma düşürüyor” şeklinde isyanlarını dile getirdi.

KİM DUR DİYECEK

Kafalarına göre usulsüz ceza yazan ve keyfi uygulama yapan ,fahri trafik müfettişlerine kim dur diyecek,kim denetleyecek ve bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinde ,bunları kim cezalandıracak ?

NOT:Fahri müfettişlerin kesmiş olduğu cezaları mahkemeye taşıyabildiğiniz gibi ,aynı fahri müfettiş’den çok şikayet gelmesi halinde, Fahri müfettiş ünvanına valilik tarafından son verilebiliyor.Fahri Müfettişlerin haksız yere ceza yazdığına inanıyorsanız Bimer,Cimer ve Samsun Valiliğine şikayette bulunabilirsiniz.