Bafra’da Görev Yapacak 30 Bekçi Alımı İçin Başvurular yarın başlıyor

GENEL HUSUSLAR

a) 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfında ilimiz Atakum, Canik, İlkadım, Tekkeköy, Bafra ve Çarşamba ilçelerinin mülki sınırları içerisinde görevlendirilmek üzere duyuru ekinde belirtilen kontenjana uygun olarak Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

b) Aranan şartları taşıyan adaylar öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak olup, sözlü sınavdan geçerli not alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır. Yazılı sınav sonuçlarınagöre ise asil ve yedek aday listesi belirlenecektir.

c) İlin, Atakum, Canik İlkadım, Tekkeköy, Bafra, Çarşamba ilçeleri sınırları içerisinde çalıştırılmak üzere duyuru ekinde belirtilen kontenjan dahilinde alınacak adaylar için giriş sınavları Kaymakamlıklarca ilçe merkezlerinde yapılacaktır.

d) Valiliğin/Kaymakamlığın internet adresinden yapılacak tüm duyurular adaylar için tebligat niteliğinde olacağından, belirtilen resmi internet adreslerinin personel alım süresince takipedilmesi gerekmektedir.

  1. Alım sürecinin herhan i bir aşamasında başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri iptal edilecektir .

ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

a) Erkek ve Türk vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

c) Askerlik ödevini bitirmiş olup 30 yaşından büyük olmamak, (Asıl aday listesine girenlerin bekçiliğe giriş sınavı için verdikleri dilekçenin Valilik/Kaymakamlık tarafından İl/İlçe Emniyet Müdürlüğüne/Amirliğine havale olduğu tarih; yedek aday listesine girenlerin ise adaylığa tayin tarihi dikkate alınacaktır.)

d) Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu

tarafından verilmiş raporla belgelemek,

e) Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veyayüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

  1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’nci maddesindeki şartları taşımak,

g) Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak,

h) Kamu haklarından mahrum olmamak veya kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile

mahkum bulunmamak,

  1. Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
  1. En az 167 cm boyunda olmak,

k) Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak. {ağırlık(kg)/[boy(m)]2} örnek: 80/1,752=26

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR..

Bafra’da görev yapacak 30 Bekçi alımı için Başvurular 14-Kasım 28 Kasım Tarihine kadar 08.30 -17.00 saatleri arasında Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılacak

SÖZLÜ SINAV

Adaylar için Sözlü Sınav 06-14 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

YAZILI SINAV

Adaylar İçin Yazılı sınav 24 Aralık 2017 günü saat 11.00’de yapılacak

Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (50) soru yöneltilecek olup, sınav süresi (60) dakika olacaktır.

Her bir soru (2) puan olmak kaydıyla, yazılı sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve yanlış cevaplar doğruyu götürmeyecektir.

KESİN BAŞARI LİSTESİ

a) Yazılı sınavda en yüksek puan alanlardan başlamak üzere sınavda başarı gösterenlerin ad ve soyadları ile puanlarını içeren liste hazırlanacaktır. Bu listenin başından itibaren boş kadro sayısı kadar aday “Asil Aday Listesi”ni, geri kalan kısmı da “Yedek Aday Listesi”ni teşkil edecektir.

b) Asil ve Yedek Aday Listesi oluşturulurken, yazılı sınav puanları eşit olan adaylardan yaşça küçük olana öncelik verilecektir.

c) Asil ve yedek aday listesi, yazılı sınav tarihinden sonra en geç iki gün içerisinde

Valiliğin/Kaymakamlığın internet adresinden ilan edilecektir.