Her geçen gün farklı bir alışkanlığın hayatımıza girdiği dünyamızda son çılgınlık ise günlük hayatın sıkıntı ve stresinden kurtulmak için üretildiği iddia edilen stres çarkları oldu. Gençler arasında yeni nesil stres alıcı olarak kabul edilen ve gün geçtikçe hızla yayılan stres çarkları hakkında Interpress tarafından yapılan araştırmaya göre, bu çarkların özellikle çocuklarda dikkat dağınıklığına yol açtığı konusunda oldukça yoğun tartışmalar yaşandığı tespit edildi.

Stres çarkları üç ülkeyi strese soktu …

Son dönemin en moda oyuncağı olan stres çarklarının ABD'nin bazı eyaletleri, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde çocukların okulda dikkatinin dağılmasına yol açtığı gerekçesiyle kullanılmasına yasak getirildiği açıklandı. Kırtasiye, oyuncak mağazaları ve alışveriş sitelerinde satışı yapılan stres çarklarının, ülkemizde de çok popüler olduğu ve 10 ile 50 TL arasında değişen fiyatlarla satıldığı belirlendi.

Uzmanlar stres çarklarının dönen bir obje olduğu için özellikle dikkat bozukluğu ve tekrarlayıcı davranışları olan çocuklarda daha büyük etkiler yaratacağına dikkat çekerken, stres çarkları hakkında sadece son bir ayda medyaya 1.183 haber yansıdığı tespit edildi.