Samsun'un Bafra ilçesinde sevgili oldukları gündeme gelen ve Çetinkaya Köprüsünden Kızılırmak'a atlayarak intihar girişiminde bulunan Belgin Şahin ve Osman Ertekin, girdikleri suda 45 dakika boyunca olay yerine gelen görevlilerden kurtarılmaları için yardım istedikleri gündeme geldi. Kızılırmak'a atladıktan sonra olay yerinde çekilen video görüntülerinde Osman Ertekin ile birlikte suda mahsur kalan Belgin Şahin'in, kıyıda bulunan vatandaş ve görevlilere "Yardım edin, annne anne" diye bağırdığı görüldü.

Atladıkları suda, 45 dakika boyunca kurtarılmak için yardım çığlığı atan Belgin Şahin ve Osman Ertekin, sudaki akıntıya daha fazla dayanamayarak gecenin karanlığında gözden kayboldu.

İddiaya göre olay Belgin Şahin ve Osman Ertekin'i kurtarmak için olay yerine getirilen botun havasının inik olması nedeni ile zaman kaybedildiği, köprünün yakınlarında suda çırpınan Belgin Şahin ve Osman Ertekin'in gözle görülür bir noktada olmalarına rağmen hiç bir görevlinin ip yada benzeri bir şey atarak iki genci kurtarmak için hamle yapmayarak kıyıda oyalandıkları iddia edildi.

YARDIM ETMEDİLER CEP TELEFONU İLE GÖRÜNTÜ ALDILAR

Görevlilerin suda can telaşına düşen ve 45 dakika boyunca yardım isteyen gençlere kendilerini bırakmamaları yönünde telkinlerde bulundukları gündeme gelirken, olay yerinde bulunan çok sayıda vatandaşın ise ölüme göz göre göre giden gençlerin son anlarını cep telefonu kameraları ile görüntülemeleride tepkilere sebep oldu.

Önceki gece yaşanan olay sonrası ırmakta yardım çığlıkları atan Belgin Şahin'in cesedi bulunurken, Osman Ertekin'in bulunması ile ilgili arama çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.