Süleyman Beledioğlu, Bafra Davet ve Toplantı Merkezi Menekşe Salon’da Velilere sınava hazırlıkla ilgili bilgiler de verdi. Seminer programına Bafra Kaymakamız Ali Fuat Türkel, Açı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ulusal, Öğretmenler ve Öğrenci Velileri katıldı. Program arasında Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de ziyarette bulunarak misafirlerle bir süre sohbet etti. Beledioğlu’nun renkli sunumunu zevkle dinleyen veliler seminer programından memnun ayrıldı.

Süleyman Beledioğlu, Çiftlikköy’de de yaklaşan LYS sınavı öncesinde öğrencilere LYS ile YGS sınavlarının birbirinden farklılıklarını dile getirerek, farklı bilgilerin ölçüldüğü bu sınavlara nasıl çalışılması gerektiğini aktardı. Beledioğlu, “Bugüne kadar YGS sınavında 30 tane Türkiye birincisi çıktı. Ama bu 30 Türkiye birincisinin hiçbiri, Haziran ayındaki sınavda derece yapamadı. Bakın, bunun yanıtı; sizin nasıl çalışacağınızı da ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

Beyine en son giren bilginin üstte tutulduğunu ifade eden Beledioğlu, “Çocukların Ders çalıştıktan hemen sonra uyumaları gerekiyor. Ders çalıştıktan bilgisayar, internet ve televizyondan uzak durun. Yoksa çalıştıklarınız beyninizden silinir. İnsan beyni daima en son gelen bilgiyi öne alır” diye konuştu.

Sınav ortamıyla, sınava hazırlanılan ortamın eş olmamasının da sınav esnasında motivasyonu etkilediğini örneklerle anlatan Beledioğlu, “Ders çalışırken müzik dinlemeyi seviyorsunuz. Sınav salonunda ise müzik yok, sessizlik var. O yüzden ders çalıştığınız ortamın sessiz sakin olması çok önemli” diye konuştu.

‘Öğrencilerin ödüle boğulmaması, ödüle doyurulmaması gerekir’ ifadelerini kullananan Bedelioğlu, “Öğrencilere, iyi not al hemen bir ödül, ödevini yap, hemen bir ödül daha, sınıfını geç, yine bir ödül daha. Böyle bir durumda, ödülün motivasyon etkisi tamamen ortadan kalkar. Oysa, öğrencinin normal öğrencilik görevlerini yerine getirmesi ve bu konuda yeterli çalışmayı, istek ve inancı göstermesi, ödül gerektirecek bir durum değildir, olmamalıdır da. Öğrenciye ödül, normal öğrencilik görevlerini aşan başarı gösterdiği durumlarda verilirse, o ödülün bir değeri olur ve gerçek bir ödül niteliğini taşır. Örneğin, öğrenci, bilimsel bir araştırmada iyi bir sonuç elde etti ve bu çalışması ile, bilimsel gelişmelere katkıda bulundu, ise işte o zaman ödüllük bir durum ortaya çıkmış olacaktır. Böyle bir durumda verilecek olan ödül, öğrenciyi daha ileriye taşıyacak bir niteliktedir” ifadelerini kullandı.