Türkiye'de 31 Mart günü yapılan yerel seçimler, hem yurt çapındaki sonuçları hem de İstanbul'la ilgili yaşanan tartışmalar nedeniyle tarihin en önemli seçimlerinden biri oldu.

Seçimler çok masraflıdır faaliyetlerdir. İktidar veya muhalefet partisi fark etmeksizin milyonlarca bayrak, broşür, seçim arabaları kiraları, arabalara konan benzin, seçmenlere dağıtılacak her türlü ürünler ve promosyonlar ve daha birçok harcama. Siyasi partilerin bu harcamaları yapabilmesi içinse Hazine'den "Seçim desteği" adıyla partilere ödenek veriliyor.

10 BİN TL’Yİ KİM ÖDEYECEK

Parti’den aldığımız bilgiye göre Chp Bafra Belediye Başkan Adayı Kemal Bütün’er, seçim çalışmaları kapsamında Bafra’da bir matbaaya 12.500 tl Karşılığında ilan ve Afiş çalışması yaptırdı. Matbaa’ya 2500 tl ödeme yapıldıktan sonra geri kalan ücretin seçimden sonra verileceği ifade edildi.

TEŞKİLAT BORÇ BENİM DEĞİL DİYOR

Seçimden sonra 10 bin tl alacağını isteyen matbaacı’ya paranın ilçe teşkilatı tarafından ödeneceği ifade edildi.CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin, Matbaacıyla görüşerek bu paranın teşkilatla bir alakası olmadığını ve Belediye Başkan Adayının ödeyeceğini ifade etti. Bakalım Matbaacı’ya bu borcu kim ödeyecek