Bafra`da Ak Parti İlçe Teşkilatı üyeleri ile Bafra Öğretmen evinde bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuşmasında şu sözlere yer verdi.

“ Öncelikle sizlere Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın selamlarını getirdik. Bizim teşkilatlarımızda eski yeni ayrımı yapılmaz. Kendisini Ak Partili hisseden veya öyle olduğunu düşünen herkes referandum süreci boyunca çalışabilir. Bu çalışma çocuklarımız ve torunlarımız için gerekli bir çalışmadır. Sorunları torunlara havale etmemek için çalışacağız. 16 Nisan`da yapacağımız çalışma, ileriye dönük atılacak adımların başlangıcıdır. Referandum olayını en iyi anlatanlardan birisi de Sayın Kılıçdaroğlu oldu. Ama sıkıntı şu ki önündeki metni okuyamamış. Neye hayır dediğini bilmiyor.

 18 yaş Türkiye `de reşit olma yaşıdır. Hukuken ve tamamen her yaptığından sorumludur. Seçme konusunda karar verme sorumluluğuna sahipte seçilme konusunda neden olmasın. Bizden önce milletvekili seçilme yaşı 30 idi. Bizden sonra bu yaş 25`e düşürüldü. Şimdi de 18`e indirmeyi hedefliyoruz. Biz 8 milyon genç vatandaşımızın bu hakkını elinden alamayız. Gidin bizim tarihimize bakın, o yaş grubu neler başarmış. Sonra da 600 vekile masraf diyor. Siz köprülere, marmaraya ve tünellere de masraf dediniz. Biz milletimizin vergileri ile hizmet yapmayalım mı? Kendisi 7 seçim kaybetmiş. Hala başkanlık koltuğunda oturuyor. Kim tek adamlık istiyor. Ana muhalefet partisi genel başkanı koltuğa yapışmış. Biliyorsunuz yürüyen merdivene de tersten biniyor. İstanbul`da aday iken İlçe isimlerini karıştırıyordu. Onu da geçtim kendisine oy atamadı. Bu referandum da da gizli evetçi olabilir” dedi.