Olay Bafra Devlet Hastanesi otoparkında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde Alaçam’da kiralanan bir otomobil saat 12.00 sıralarında Bafra’ya giriş yaptı. Plaka Tanıma Sistemi’ne (PTS) çalıntı olarak takılan otomobil Bafra Devlet Hastanesi istikametine ilerlerken polis ekipleri çalıntı otomobili yakalamak için çalışma başlattı.

Çenç otomobil hastane bahçesinde park halinde bulunurken sürücüsü kısa süre sonra polis tarafından tespit edildi. Çenç olduğu polis tarafından tespit edilen otomobil Bafra Asayiş Şube Amirliğine götürülürken otomobili kiraladığını ifade eden otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere Bafra Asayiş Şube Amirliğince gözaltına alındı.

ÇENÇ Otomobil ne demek?

Otomobil hırsızlarının en çok kullandığı metotlardan biri olan “change” aslında bir değişiklik yapmak demektir. İşin en başında hırsızlar hurdacılar sitesinden pertli veya ağır hasarlı bir aracı toplayıp, tamir edip binmek niyetiyle yasal bir yolla alırlar. Ardından aynı marka model ve renkte bir araç çalmak için sokaklarda, genellikle geceleri gezerler. Uygun aracı bulduklarında arabayı çalıp change işlemine başlarlar. Change işleminde; Hurdacılar sitesinden aldığı arabanın şasi numarasını, hurdacılar sitesinden aldığı arabanın motor numarasını, Hurdacılar sitesinden aldığı arabanın plakasını, çalmış olduğu temiz araca geçirir. Bu işlemden sonra aslında ağır hasar ya da pert kayıtlı olan ama görünüşte temiz aracı yasal bir şekilde satar