Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumu için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çay ocaklarında vatandaşlarla biraraya gelen Başkan Genç, son olarak Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde bir çay ocağında mahalle halkıyla buluştu. Vatandaşlarla sohbet eden ve mahalle halkının yeni sistem ile ilgili sorularını yanıtlayan Genç, 18 yaşında seçilme hakkı verilmese karşı çıkanları eleştirdi. Gençlere seslenen Başkan Genç, gençlerden kendilerini yok sayanları, onların da yok saymasını istedi.

 'GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ'

Türkiye'de 18 yaşında oy kullanacak 9 milyon gencin olduğunu, 18-30 yaş arası da milyonlarca gencin bulunduğunu ifade eden Başkan Genç, "Tankın önüne yatan gençlerimiz, şehit olan gençlerimiz... Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında bir çağı kapatıp, bir çağı açtı. Türkiye'nin yüzde 2.7'sini üstün zekalı çocuklarımız oluşturuyor. Neden 18 yaşında milletvekili olmasın? 600 milletvekilinin hepsi 18 yaşında olmayacak. '18 yaşında vekil olur mu?' deyip, gençlerimizi yok sayıyorlar. Gençlerimize sesleniyorum, sizleri yok sayanları 16 Nisan'da siz de yok sayın. Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimizin enerjisi ile yaşlılarımızın tecrübesi mecliste birleşecek" diye konuştu.

 

'HALKIN TEMSİL GÜCÜ ARTACAK'

Vatandaşların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili sorularını da cevaplandıran Başkan Osman Genç, "Milletvekili sayısı neden 600'e çıkıyor?' diyorlar. Çoğu ülkede 65 bin kişiye, 80 bin kişiye bir milletvekili düşüyor. Türkiye'nin nüfusu 80 milyon. 140 bin kişiye bir milletvekili düşüyor. Halkın temsil gücünü mecliste daha da artırmak için sayı 600'e çıkıyor. Zamanında rahmetli Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel, Muhsin Yazıcıoğlu da bu sistemi savunmuş ve istemişlerdir. Bu yeni sistemi istemeyenler İngiltere, Almanya, HDP, PKK. İstemeyenlere bakıldığında olay anlaşılır zaten" şeklinde konuştu.

 

'AKTÖR ÜLKE OLMAK İÇİN ŞART'

Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin asıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra lazım olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, "Cumhurbaşkanımız bu ülkenin birliğinin, istikrarın sembolüdür. Şu anda Türkiye'de bir istikrar söz konusu. Ancak sayın Cumhurbaşkanımızdan sonra böyle devam edeceğini kimse garanti edemez. Mevcut sistemle Türkiye gelebileceğinin en süt noktasına gelmiştir, artık daha yukarı çıkması bu sistemle mümkün görünmüyor. Türkiye'nin 4. sanayi devriminin yaşandığı bu çağda güçlü, öncü ve aktör ülke olabilmesi için sistem değişikliği şarttır" ifadelerini kullandı.

 

Gündüz sokak sokak, mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlarla buluşan Başkan Osman Genç, referandum çalışmaları kapsamında akşamları ise ev toplantılarında vatandaşlarla biraraya geliyor.