Yakakent'in kırsal kesimlerinde yaşayan kadınlar, yaşadıkları şehri tanımaları, sosyal ve ekonomik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla İlçe Kaymakamlığının organizesiyle geldikleri Samsun'da Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in misafiri oldu. Canik Belediyesi'ni ziyaret eden Yakakentli kadınlar, Başkan Genç ile yaptıkları görüşmenin ardından belediye tarafından kadınlara yönelik hayata geçirilen hanım konakları, kurs ve eğitim merkezlerini gezdi.

CANİK'İ GEZDİLER

Canik Belediyesi tarafından kadınlar için yapılan tesisleri ve faaliyetleri çok beğenen kadınlar, ardından Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim toplantısında kırsal projelere yönelik üreticilere yönelik hibe destekleri konusunda bilgilendirildi. Eğitim toplantısında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, devletin tarım projelerine yönelik bir çok destekleyici hibe ve teşviklerinin olduğunu belirterek, üreticilerden bunlardan yararlanmasını istedi.

Eğitimde önceliğin kız çocuklarına verilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Genç, “Öncelikle kız çocukları okumalıdır. Ülkemizde özellikle kırsal bölgelerde kız çocuklarının okutulması konusunda bazı zorluklar halen var. Ancak toplumun sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi, kültürel ve manevi değerlerin korunması ve bugün neredeyse her haber bülteninde dinlediğimiz kadına yönelik şiddet gibi olayların azaltılması için önce kızlar okumalıdır. Bu konuda kız çocuklarımızın eğitimini öncelikli ve çok gerekli görüyorum. Canik Belediye Başkanı olarak okumak isteyen kız çocuklarımızın her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Kadınların eğitim seviyesi yükselirse, toplumun düzeyi yükselir” dedi.

KADINLAR TESİSLERDEN YARARLANMALI’

Kadınların her zaman öncelikleri olduğunu belirten başkan Genç, "Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Çünkü kadınlarımız ailelerimizin en önemli yapı taşlarıdır. Kadınlarımız ne kadar mutlu olursa, aile o kadar mutlu olur. Dolayısıyla toplumumuz mutlu ve huzurlu olur. Bu nedenle biz kadınlarımız için bir çok eğitim ve kültür tesisleri yaptık. Canik Belediyesi olarak kadınlara en fazla yapan belediyeyiz. Kadınlarımızın, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimleri için bir çok kurslar düzenliyoruz. 5 bine yakın kadınımızın yararlandığı bu imkanlardan, evlerinde oturan kadınlarımızda mutlaka yararlanmalıdır" diye konuştu.

'KADINLARA YÖNELİK EN FAZLA YATIRIM'

Kadınların sosyal yaşama katılımlarını destekleyecek sosyal ve kültürel çalışmalara önem verdiklerini ifade eden Başkan Genç, "Her türlü konuda hukuksal destek verecek, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, kadın sağlığı, kadın istihdamı konularında kadına dair her şeyin olduğu Aile Birimimiz ve Hukuk Birimimiz var. Ayrıca Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsümüzde Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezimiz kadınlarımızın hizmetinde. Buranın yanında hanım konaklarımız, hukuk ve aile birimlerimiz kadınlarımızın hizmetinde" şeklinde konuştu.

'KADIN DOSTU MEKANLAR'

Kadınların ailenin, dolayısıyla toplumun temeli olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Sağlıklı bir gelecek için kadınlarımıza yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz. Kadınların sosyalleşmeleri, toplumsal dinamiklere ayak uydurmaları ve kültürel zenginliklerini artırmaları için onlara özel hizmetler gerçekleştiriyoruz. Hanım kardeşlerimiz için ilçemizde 'Aile Dostu', 'Kadın Dostu' mekanlar oluşturduk. Açmış olduğumuz hanımlar konaklarımızda kadınlar bir araya geliyor, sohbet ediyor, kurslar alarak ev ekonomilerine destek oluyorlar. Açmış olduğumuz bu mekanlarla fiziksel dönüşüm ile birlikte sosyal ve kültürel dönüşümü de sağlamış oluyoruz" ifadelerini kullandı