AB Hibe Programı çerçevesinde Canik Belediyesi ile Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma Eğitim ve Kalkındırma Derneği tarafından dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliliklerinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen "İnsana Değer, Geleceğe Değer" projesi sona erdi. Roman vatandaşların sosyal, kültürel ve istihdam alanlarında gelişimine yönelik bir çok faaliyetin yürütüldüğü projenin 31 Ekim Salı günü saat 14.00'da Anemon Otel'de düzenlenecek programla kapanışı yapılacak.

AB HİBESİ KAZANAN PROJE

"İnsana Değer, Geleceğe Değer" adlı projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yüzde 95 hibe almaya hak kazanan bir proje olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Proje kapsamında Roman vatandaşlar için eğitim ve istihdam çalışmaları yapıldı. Proje çerçevesinde 2 çalıştay düzenlendi. Çalıştaylarda, Roman vatandaşların istihdam ve sosyal sorunları üzerinde duruldu. Canikli 55 Roman öğrencimizi Çanakkale'ye gönderdik. gitti. Yine düzenlenen etkinlik ve faaliyetlerle projenin Roman vatandaşlarımıza önemli katkılar sağladığına inanıyorum" dedi.

'ÇOK YÖNLÜ ÇALIŞMALAR'

Roman vatandaşlar için çok önemli çalışmalar yaptıklarına işaret eden Başkan Genç, "Her zaman Roman kardeşlerimizin yanında olduk, onlara destek verdik. Mahallelerde sadece fiziki olarak değil, sosyal ve kültürel dönüşüm de gerçekleştiriyoruz. Yavuzselim, 200 Evler ve Hacıismail Mahallesi'nde çok yönlü bir dönüşüme imza attık. Bu mahallelerimizde fiziki anlamda Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesini uyguladık ve yorgun, eski binaları yeniledik. Sokaklarımızı parke taşla döşedik ve kaldırımlarımızı yaptık. Elektrik, doğalgaz ve kanalizasyon altyapı çalışmaları tamamlandı. Cami ve okul çevre düzenlemeleri yaptık. Ayrıca Roman vatandaşlarımıza yönelik eğitim, kültür ve sosyal etkinlikler ve programlar gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

YAVUZSELİM'E KÜLTÜR MERKEZİ

Yavuzselim mahallesine hareketlilik kazandıracak ve gelişimine katkıda bulunacak çok güzel bir merkez de kazandırdıklarını ifade eden Başkan Genç, "Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinin içerisinde yer alacak kurs merkezlerimizde kadınlarımız hem meslek sahibi olacak hem de öğrendiği bilgileri paraya çevirip aile bütçesine katkıda bulunabilecek. Yine çocuklarımız Sıbyan Okulunda milli ve manevi değerlerimizle yetişecek. Gençlerimiz kurs merkezlerinde geleceğe hazırlanacak. Çok amaçlı salonumuz bu bölgemizde önemli bir eksikliği giderecek. Yine içerisinde Müzik Okulu olacak. Bu merkezimizin Yavuzselim Mahallemize çok yakışacağını düşünüyoruz. İnşallah en kısa zamanda açarak hizmete sunacağız" şeklinde konuştu.

ROMAN VATANDAŞLAR ZENGİNLİĞİMİZ

Başkan Genç, "Bizler Hoşgörü dini İslam'a mensup bir milletiz. Şehrimizde yaşayan her insanımızın her birini ayrı ayrı seviyoruz. Yaşam biçimimiz, dünya görüşümüz birbirinden farklı olabilir, isimlerimiz, renklerimiz, inançlarımız her ne olursa olsun, bizler hep birlikte, yaratılmışların, mahlukatın en şereflisiyiz. İşte onun için Yunus'un söylediği gibi; yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bu hoşgörüyle gerek Yavuzselim Mahallemizde, gerek Hacıismail, gerekse 200 Evler Mahallemizdeki vatandaşlarımıza hizmet ettik, etmeye de devam ediyoruz. Çünkü Roman vatandaşlarımızın bizim zenginliğimiz olduğunun bilincindeyiz" ifadelerini kullandı.