Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Basın emekçilerinin yaşamlarını kolaylaştırmak için bundan tam 20 yıl önce kurulan Samsun Gazeteciler Cemiyeti, son birkaç yıldır yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettirmeye başladı. Bu süre içinde düzenlenen etkinliklerle Samsun’un en aktif sivil toplum kuruluşu haline gelen Gazeteciler Cemiyeti birbirinden değerli birçok projeyi hayata geçirdi.

Bilindiği gibi yaptığımız son genel kurulda, Samsun’daki iki cemiyetin birleşmesi ve yurt genelindeki cemiyetlerin Anadolu Gazeteciler Federasyonu adı altında toplanması konusunda Türkiye’yi heyecanlandıran önemli bir karara imza atmıştık. Ancak Samsun’daki iki cemiyeti birleştirmek için başlattığımız tüm girişimler maalesef sonuçsuz kaldı. Kardeş cemiyetimizin olumlu yaklaşımına rağmen bir türlü bu birliktelik sağlanamadı.

Birleşme kararını aldıktan sonra faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ettik. Fakat bunu yaparken birleşme konusuna yeteri kadar zaman ayıramadığımızdan olsa gerek, olumlu adımların atılamadığını gördük.

Bugüne kadar düzenlediğimiz etkinliklerle yurt genelinde birçok gazeteciler cemiyetine örnek olduk. Kuşkusuz bundan sonra da önemli işler yapacağız. Ancak yaptıklarımız yeterli gelmiyor artık. Çünkü hedeflerimiz yaptığımız işlerden çok daha büyük.

Örneğin Tatil Köyü projemiz duruyor, üyelerimizin ev sahibi olabilmesi için planladığımız Basın Sitesini henüz hayata geçiremedik. Bunun gibi birçok proje sırada bekliyor. Bütün bunları yapabilmemiz için de birlik ve dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Bu nedenle Samsun’daki mevcut iki cemiyetin birleşmesi kaçınılmaz hale geldi, zaman aleyhimize işliyor.

Tüm yukarıda saydığımız gerekçeler üzerine Samsun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak bugünden itibaren rutin faaliyetlerimiz dışında, planlanmış tüm etkinliklerimizi dondurma kararı aldık. Bu süreçte tüm enerjimizi, iki cemiyetin birleşmesi ve Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun kurulması için harcayacağız.

Çünkü bu birleşme Samsun Basını için çok önemli… Bu birleşme olursa, en kısa zamanda evi olmayan 120 gazeteci arkadaşımız konut sahibi olabilecek… Bu birleşme olursa gazetecilerin yaşam koşullarını iyileştirmek adına muhataplarımızla pazarlık şansımız artacak… Bu birleşme olursa camiamızın sesi daha gür çıkacak… Bu birleşmeden cemiyetimizin üyeleri yararlanacak… Üstelik her iki cemiyetin üyeleri de aynı… O halde neyi paylaşamıyoruz ki?

Birleşmeye yanaşmayanlar, her iki cemiyetin başkan ve yönetimi değil! Birleşmeyi, art niyeti olmayan herkes istiyor…  Ve birleşme önerisini getiren biz, Samsun Gazeteciler Cemiyeti olarak, gerekirse her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız… Bunu defalarca ilan ettik… Önemli olan üyelerimiz… Üyelerimizin yaşam koşullarının iyileştirilmesi… Bunun dışında hiç bir kaygı içinde değiliz…

“Cemiyetlerin birleşmesi, üyelerimizin çıkarınadır” diyerek, hatta üyelerimizin çıkarlarını zedelemeyen her türlü haktan feragat ederek… Bize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz…

Bu amaçla Genel Kurul Kararımız gereği, iki cemiyet birleşene ve Anadolu Gazeteciler Federasyonu kurulana kadar, mevcut etkinliklerimiz dışında, ileriye dönük tüm faaliyetlerimizi, plan ve projelerimizi askıya alıyoruz;

Yasal, rutin, önceden planlanan işlemler dışında hiçbir faaliyette bulunmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Saygılarımızla…

      SAMSUN GAZETECİLER CEMİYETİ

Başkan

   Mehmet YAZICI