'Tadında Hikayeler' adlı televizyon programının çekimlerine katılan Karaaslan, Alaçam'ın Bekiroğlu mahallesinin yüzyıllar öncesinden gelen bir geleneğini geleceğe taşımak için pileki taşında mısır ekmeği yaptı. Geleneksel tatları hatırlatmayı amaçlayan programın çekimlerine çocuklarda eşlik etti.

Çekimlere ilk olarak; gelenekselliğini koruyan mısır ekmeği yapımı ile başlandı.

200 yıllık bir geçmişi olan Pileki (Bileki) taşına ceviz yapraklarının yerleştirilerek yapıldığı mısır ekmeği taş fırında pişerken, Karaaslan bölgenin çocuklarıyla bolca vakit geçirdi.

Çocuklarla yine Samsun’a özgü Bafra Pidesi ve közlenmiş mısır yiyerek sohbet eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan “Geleneksel lezzetleri Türkiye'ye tanıtmamız lazım. Alaçam ilçemize özgü pileki taşında ceviz yapraklarına sarılı olarak yapılan mısır ekmeğinin lezzeti çok farklı. Hem bu lezzetin tanıtılması hemde gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Biz gelenek ve göreneklerimize her zaman sahip çıktık. Bunları yaşatmak içinde gerekli çalışmaları yapıyoruz." dedi.

Ardından Göçkün Mahallesinde bulunan çeltik tarlasında giden Karaaslan,

“Uçsuz bucaksız çeltik tarlasından soframıza bir pirinç tanesinin gelmesi emeğin ve nimetin hikayesidir. Çeltik yetiştirilmesi en zor üründür. Çiftçimiz suyun içinde diktiği çeltiği balcık tarlasında hasat etmektedir. Çeltiğin ekimi, hasadı oldukça zor olmasına rağmen bu zorluklara ğögüs gererek üretim yapan köylülerimiz bizim başımızın taçıdır." ifadesini kullandı.

Habertürk ekranlarında yayınlanacak olan 'Tadında Hikayeler' belgeseli izlerken memleketten tatlar bulacağınız ve sizi geçmişe götüren programın önümüzdeki günlerde izleyiciyle buluşacak.