Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi olanları anımsatarak CHP Gene Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert eleştirilerle seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Bu kardeşiniz Atatürk Havalimanı'na indiği anda orada birisi vardı. O birisi ne yaptı? Oradan kaçıp Bakırköy Belediyesi'ne sığındı, 'Haberim olsaydı beklerdim' dedi. Korkaksın, bitiksin'' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi'nde değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arif Nihat Asya'dan Necip Fazıl'a, Mehmet Akif'ten Abdurrahim Karakoç'a, Erdem Bayazıt'tan Sezai Karakoç'a pek çok fikir ve sanat insanının hayatını bu yolu açmaya vakfettiğini ifade etti. Siyasette de hepsini rahmetle yad ettiklerini, Erbakan'dan Özal'a, Menderes'ten Türkeş'e kadar vizyon ile hayal sahibi öncü isimlerin bu mücadeleyi üstlendiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamada bulundu:

''15 TEMMUZ GECESİNİ UNUTMAYIN''

"Biz de siyasi hayatımız boyunca, özellikle de iktidar yıllarımızda vesayetle mücadele ederek ve darbelere karşı direnerek asırlık oyunları bozmanın gayreti içinde olduk. 15 Temmuz gecesini unutmayın. Bu kardeşiniz Atatürk Havalimanı'na indiği anda orada birisi vardı. O birisi ne yaptı? Hemen tankların arasından birilerinin yardımıyla oradan kaçıp Bakırköy Belediyesi'ne sığındı. Daha sonra ne dedi? 'Haberim olsaydı beklerdim' dedi.

''(KILIÇDAROĞLU'NA) KORKAKSIN, BİTİKSİN''

Hayatın korkuyla geçmiş, korkaksın, bitiksin. Senin öyle bir derdin yok. Bu işler korkakların, bitiklerin işi değil, bu yürek ister. Sandalda kürek değil, yürek ister yürek. Hamdolsun bu tarihi mücadeleyi biz başarıya ulaştırdık."

Haber 365