AK Parti'de istifası istenen son belediye Başkanı olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un yarın istifa etmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Edip Uğur'la ilgili son noktayı koydu: "Pazartesi istifa etmesini bekliyoruz. Etmezse, gereğini yapacağız. Herkes görecek ne yapacağımızı. Ama bir sıkıntı olmadan istifa edeceğini düşünüyorum....”

İSTİFA EDENLERİ KESİNLİKLE DIŞLAMAYIN!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istifası istenen ve istifa eden belediye başkanları ve görevden alınan AK Parti il Başkanlarıyla ilgili teşkilatları uyardı. Erdoğan, “İstifa eden belediye başkanlarıyla ilgili kimse olumsuz konuşmasın. Bu arkadaşlarla ilgili kırıcı sözler sarfedilmemeli. Adam kaybetmeyelim. Değişimin gerçekleştiği illerdeki teşkilatları uyarın. Görevden alınan veya istifa eden arkadaşları dışlamadan çalışsınlar" talimatı verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: DENETİM BAŞLATIYORUZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da MKYK toplantısında belediye başkanlarına yönelik başlatacakları çalışma hakkında bilgi verdi. Soylu, “Belediye başkalarına iktidar-muhalefet ayrımı gözetmeksizin mülkiye müfettişi göndereceğiz. İçişleri bakanlığının belli bir denetim formatı var. Bu çerçevede idari denetim başlatıyoruz. Nereden ne eksik var, neler yapılmalı, hepsi tek tek inceleme konusu olacak. Bir kusur tespit edersek, gereği yapılacak” dedi.

ERKEN SEÇİM KESİNLİKLE YOK

MKYK üyelerine "Erken seçim kesinlikle yok" diyen Erdoğan, "Ana muhalefetin bu tartışmalarını lüzumsuz buluyorum. Siyaseti ve gündemi okuyamadıklarını gösteriyor. Böyle bir konjonktür yok. Erken seçim taleplerinin tek amacı gündem değiştirmek. Biz işimize, gücümüze bakacağız. Boş laf bunlar."