Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

“TÜRK SİYASİ TARİHİNİN KATLANMASI EN AĞIR CİLVESİ BİZİM DÖNEMİMİZE DENK GELDİ”

Türk siyasi tarihinin katlanması en ağır cilvesi bizim dönemimize denk geldi diyen Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu şu sözlerle eleştirdi;

”Gülüp geçsek gülüp geçilecek hali yok. Ciddiye alsak ciddiye alınacak hali yok. İftiranın, yalanın, zırvanın dozunu sürekli artırıyor. Ara ara biz de bunun paçasından tutuğ aşağı çekmek zorunda kalıyoruz. Sorduğumuz 10 soruya güya cevap vermiş ve güya bize de 10 soru sormuş. Verdiği yanıtlardan bu şahsın kifayetsizliği buram buram tütmektedir.

“SEN SIKIYORSA ADAY MISIN DEĞİL MİSİN ONU AÇIKLA”

”Doğu Akdeniz ile ilgili soruma verdiği yanıtla, ülkesinin değil, milletinin değil, Rumların ve onları üzerimize salanların yanında olduğunu verdiği cevapla göstermiştir. Aday olup olmayacağı sorusuna, seçimin tarihi belli olmasına rağmen çarpıtarak yüreksizliğini, çapsızlığını ortaya koydu. Seçim tarihi belli, siz adayınızı belirleyin. Sen sıkıyorsa aday mısın, değil misin onu açıkla.”

“6’LI MASANIN ALTINDA OLANLAR VARSA ONLAR DA ORTAYA ÇIKSIN”

Şimdi ülkeyi topyekün batırmanın peşinde ama milletimiz ona bu fırsatı tanımayacaktır. Ben SADAT’ın kurucusuyla evinde bir görüşme yapmadım. Bay Kemal sen yalancısın.

Hem NATO’ya sahip çıkıp hem bunun karşıtlığında davranmak ahmaklığın dik alasıdır. Yalancıdan genel başkan olmaz dememizin ne kadar haklı doğru olduğunu göstermiştir.

6’lı masa kimi seçerse o aday olacakmış. 6’lı masa uzatmasın artık kararını versin. 6’lı masanın altında olan varsa onlar da ortaya çıksın.

“ZULÜM 1453’TE BAŞLADI YAZARKEN SESİN ÇIKMADI”

Beşiktaş Çırağan Caddesi’nde o çınar ağaçlarının kesilmesiyle çok farklı bir katliamın yapılmasını gözleri görmüyor mu? Beşiktaş’ta kesilen çınar ağaçlarını görmedi mi? Nerede bu çevreciler? Bunlara bu işin hesabını sordular mı?

Gezi olayları ağaç ve çevre olayları üzerinden demokrasiye karşı yapılan Türkiye’ye karşı kurulmuş bir pusudur. Örgütünüzün elamanları duvara “Zulüm 1453’te” başladı yazarken, sesin çıkmadı.

“GEZİ KALKIŞMASININ ÜZERİNİ HİÇBİR SÜSLÜ CÜMLE ÖRTEMEZ”

Sözde 3 milletvekili 15 Temmuz köprüsünde pankart asmaya yeltendiler. Polisimize vurmaya kalkanlar oldu. Bunların parlamentoda yeri olmaz. Bunların bir an önce parlamentodan silip atacak adımların atılması lazım. Köprüye izinsiz pankart asacaksın, görevini yapmaya çalışan polise bunları yapacaksın…

Vatandaşlarımızın dükkanı yakıldı, polis araçlarımız, camilerimiz yakıldı…

Gezi’nin verdiği zarar 1,5 milyar dolardan fazla. Ekonomik tuzakların sergilendiği ilk yerdir. Gezi kalkışmasının üzerini hiçbir süslü cümle örtemez.

“BİZE AHLAK DERSİ VEREN KİFAYETSİZLER ÖNCE GİTSİN KENDİ KİRLİ GEÇMİŞLERİYLE HESAPLAŞSIN”

Çukur eylemleri ile Gezi olayları arasında niyet olarak hiçbir fark yoktur. Gezi olayları demokrasimizi hedef alan bir vesayet girişimidir.

Milletimiz gezicileri nasıl tanımlıyorsa biz de aynı sıfatları kullanıyoruz. Bay Kemal ve şurekası ne derse desin, biz vandala vandal, çapulcuya çapulcu demeye devam edeceğiz.

Bize ahlak ve tevazu dersi veren kifayetsizler önce gitsin aynaya baksın, kirli geçmişiyle hesaplaşsın

Bizim şehit bacısına hakaret edenlere sahip çıkanlardan öğrenecek ahlak dersimiz yoktur.