AK Partili belediyeler ve parti teşkilatıyla ilgili yapılan araştırmalar sonucu oluşturulan raporlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. Partinin yerel yönetim başkanlığı her yıl yaptırdıkları performans taramalarına referandum sürecindeki çalışmaları da dahil etti.

AK Partili belediye başkanları, birden fazla başlıkla değerlendirildi. Belediyeler, "Yönetim yapısı, yatırımlar, imar çalışmaları, seçim vaatlerinin yerine getirilme performansı, halkla ilişkiler, memnuniyet ve sevilirlik" gibi konularda değerlendirildi. Yıllara göre belediyelerin başarı trendi de yapılan çalışma ile çıkartıldı. İcraatlar ile ilgili takvime uyulup uyulmadığı, yıllar itibariyle belediyenin borç yükünün azalıp azalmadığı, personel sayısındaki artış, verimlilik gibi başlıkların da yıllara göre incelendiği öğrenildi.

2016 yılı raporlarına, referandum performansları da eklendi. Parti yönetimi kendi değerlendirmelerini de rapora ekleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti. Belediye başkanlarıyla ilgili değerlendirmelerin sonunda, izlenecek yol tartışılıyor. ‘El çektirme veya 2019’da aday gösterilmeme’ konusuna henüz karar verilmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilen raporda ise Samsun'da bulunan AK Parti'li belediyelerde yer aldı.

Buna göre Samsun'da bulunan AK Parti'li belediyelerinde referandum süreci ile birlikte başarı trendi, belediyenin icraatları, başkana halkın bakışı, belediyenin borcu gibi başlıklarda durumları yüzdesel olarak raporda yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan raporda Samsun'da ki belediyelerin yüzdesel olarak genel durumlarını yayınlayacağız. Bugün söz konusu raporda yer alan Samsun belediyelerinden ilk üçünü yayınlıyoruz. Samsun'da ki diğer ilçe belediyelerini gün gün önümüzdeki günlerde yayınlamaya devam edeceğiz.

BRT HABER MEDYA GURUBU

Not: Haber içeriğinin ve görsellerinin kopyalanması çoğaltılması telif hakları kanununa tabidir.