Samsun'da görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen ve yerel seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Mustafa Demir, gazeteci İlhan Demircioğlu'nun PARKOMAT uygulaması ile ilgili sorusuna verdiği yanıtta, parkomat uygulamasına göreve geldiği andan itibaren son vereceğinin altını çizdi.

Samsun'da vatandaşların tepki gösterdiği ve sadece İlkadım ilçesinde 5 bin kişinin PARKTEK firması tarafından icraya verildiği öğrenilen parkomat uygulaması ile ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Demir, "Belediyenin firma ile bir sözleşmesi var. Bu sözleşme bittiği andan itibaren Parkomat uygulamasını sonlandıracağız" dedi.

Parkomat uygulamasına Samsun'da yapacakları otopark projelerinin ardından ihtiyaç kalmayacağının altını çizen Mustafa Demir, açıklamasında "Samsun'da otopark sorununu çözeceğiz. Bunun için otopark yapılmak üzere 12 adayı belirledik.Bu 12 noktaya otoparklar yapacağız. Bu otoparkların üzerilerine yaşam alanları yapacağız. Bunları yaparken de hiç bir vatandaşımızı hiç bir esnafımızı mağdur etmeyeceğiz" diye konuştu.