31 Mart tarihinde gerçekleşen yerel seçimde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demirseçildi. Samsun'da birçok belediye başkanı mazbatasını alarak belediyeyi devralırken Mustafa Demir hala mazbatasını alamadı. Mustafa Demir'in mazbatasını alamama sebebinin Erhan Usta'nın YSK'ya yaptığı itirazlar olduğu belli oldu.

Bağımsız Samsun Milletvekili ve 31 Mart tarihinde gerçekleşen yerel seçimde bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Erhan Usta'nın YSK'ya yaptığı itirazlar, Mustafa Demir'in mazbatasını almasına engel oluyor.

Erhan Usta itirazlar ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Seçmen iradesi hiçe sayılmaktadır. Seçimde iradesini bizden yana kullanan on binlerce kişinin oyu, mührün pusulada bize ayrılan alanın altındaki boşluğa basılması sebebiyle geçersiz sayılmıştır. Bu adaletsizliğe karşı önce ilçe sonra da il seçim kurullarına itirazlarda bulunduk.

Bu itirazlarımızda her bir seçmenin oyunun öneminden bahsedilmesine rağmen; verilen kararlarda “Geçersiz oyların sayımının seçim sonucuna tesir etmeyeceği…” gerekçesiyle taleplerimiz reddedilmiştir.
Demokrasi için vermiş olduğumuz mücadele YSK’da devam edecektir."