Samsun'un doğal zenginliklerinin özellikleri korunarak turizme kazandırılması gerektiğini ifade eden Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, bu yönde ciddi çalışmaların hayata geçirileceğini söyledi.

Samsun’un turizm potansiyelini ön plana çıkarmak için projelerin hazır olduğunu belirten Demir, “Doğasıyla, yaylalarıyla, kültür turizmi ile Samsun’u turizmde adından söz ettirecek bir il haline getireceğiz. Samsun artık kabuğunu kırdı. Önceliğimiz Samsun halkına Samsun’umuzun değerlerini tanıtacağız. Sonrasında ise ilimizi tüm Türkiye’ye tanıtacağız” dedi.

"SAMSUN TÜM DOĞAL GÜZELLİKLERİ KAZANIM

"Kuş Cenneti Bungalov Tipi Konaklama Merkezi, Terme Su Basar Ormanı Karavan Turizmi Geliştirme, Havza Kurt Köprüsü OLACAK"

Hazırladıklarını projelerden örnekler veren Demir, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

Turizm Kültür, Ladik Akdağ Kayak Turizmi Merkezi, Ladik Gölü ve Çevresi Düzenleme projeleri hayata geçirilecek. Ayvacık Turizm Merkezi, Vezirköprü Kunduz Turizm Kültür Spor Kompleksi, Yakakent Meydanı Deniz İskelesi, Terme ve Atakum Otel, Kongre Merkezi, Yakakent-Alaçam, Tekkeköy-Canik Turizm Amaçlı İmar Planı ve Uygulama projeleri kentimizin turizm çıtasını üst seviyeye taşıyacak. Elimizde çok büyük doğal güzellikler ve imkanlar var. Türkiye'nin 24 kilometre uzunluğu ile en uzun kumsalından biri Samsun'da. Bu nu fırsata çevireceğiz. Bu zamana kadar yapılan önemli çalışmaların üzerine bizlerde yenilerine ekleyeceğiz. Şuan 8 Mavi Bayraklı Plajımız var, bunların sayıları da artırılacak."

Demir, Samsun'un her türlü imkana sahip bir atın şehir olduğunun da altını çizdi.