Ziyaretlere, DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk ve yönetimi kurulu üyeleri, DEVA Partisi Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar ve yönetim kurulu üyeleri, DEVA Partisi Alaçam ilçe Başkanı Serkan Dağlı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Covid-19 önlemleri kapsamında kontrollü olarak yapılan ziyaretlerde, Oda başkanları ile meslek kuruluşlarının pandemi sürecindeki sıkıntıları, Bafra Esnafı ve Bafra’nın sorunları İle çözüm önerileri konuşuldu.
Meslek Liseleri Memleket Meselesi Olmalıdır
DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk ve heyeti ilk olarak Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar’ı ziyaret etti.
DEVA Partisi İl yönetimi ve İlçe Yönetimlerinin ziyaretlerinden memnuniyetini söyleyen Göksel Başar, “Eğitim sistemindeki eksikler ve Meslek Liselerinin önemi değerlidir. Bu süreçte işsizliğin azalması ve üretim ekonomisinin aktif olabilmesi İçin ‘’Meslek Lisesinin Memleket Meselesi’’ olması gerekmektedir” dedi.
Hükümetin Verdiği Desteklemeler Yeterli Değil
Demokrasi ve Atılım (Deva) Partisi İl Başkanı Kebire Birer Türk, Kahveciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz’ı da makamında ziyaret ederek, istişarelerde bulundu.
Esnafın aylardır işyerlerini açamadığını söyleyen, Kahveciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, “Kahveci esnafının pandemi döneminde işyerlerinin kapanması aylardır iş yerlerinin kapalı kalmasından dolayı, esnafımız çok mağdur ve ekonomik darboğazın içinden çıkılmaz bir hal aldı. Hükümetin verdiği desteklerde yeterli değildir” diyerek, DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk ve heyetine ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini bildirdi.
Desteklemeler Yıllardır Aynı Rakamlarda Kaldı
 DEVA Partisi teşkilatları, Bafra çiftçisinin kalesi olan, Bafra Ziraat Odası başkanlığını da ziyaret ederek, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner’den Bafra Tarımı hakkında bilgiler aldı.
Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, “Yapılan desteklemeler yıllardır aynı rakamlarda kaldı, enflasyon karşısında hükmünü kaybetti. Çiftçi aldığı destekten fazla vergi ödemek zorunda kalıyor. Tarım üretimindeki girdilerin ithal olması sebebiyle çiftçi sürekli maliyet artışları ile savaşmaktadır. Yurtdışından düşük verdilerle ithal edilen ürünlerinde çiftçinin para kazanmasını engellemektedir” şeklinde konuştu.
Polis Okulu Veya Askeri Birliğin Bafra’ya Katkısı Olacaktır


Bafra Genç İşadamları Derneği (GİAD) başkanı Burak Özturan ve Dernek yönetimini de makamlarında ziyaret eden, DEVA Partisi İl Başkanı Birer Türk, Genç İşadamları ile istişarelerde bulundu.
Derneğe yapılan ziyaretlerinden dolayı, DEVA Partisi Başkan ve üyelerine teşekkür eden, Özturan, “Derneğimizin en büyük hayali olan, “Tarım Teknoparkı ve Botanik Bahçe Projeleri’dir. Bafra ilçemiz adına olumlu projeler yapmaya gayretler içerisindeyiz.  İstihdamı geliştirmek adında, Bafra’ya taşınabilecek olan bir Polis okulunun veya Askeri Birliğin, Bafra ilçemize fevkalade katkısı olacaktır” dedi.
Vatandaşın %90’na Yakını Borçlu
İlçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yönetimini tek tek ziyaret eden DEVA Partililer, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu ve yönetimini de ziyaretlerde bulundu.
Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu da, Tarım girdilerinin fiyat yüksekliğinden yakındı.
Kibaroğlu, “Tarım girdilerinin fiyat yüksekliği ortadadır. Hükümetin yaptığı desteklemelerin, nasıl sonuçlar doğurduğunu hepimiz görmekteyiz. Vatandaşın %90’a yakını borçludur” dedi.
Faiziyle Birlikte Ertelenen Kredilerin Çözüm Değildir
DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk ve İlçe Teşkilat yönetimleri, son olarak, Bafra Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Karafazlıoğlu’nu ziyaret etti.
Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Karafazlıoğlu, DEVA Partisi İl Başkanı Birer Türk ve İlçe Teşkilatlarına yapılan ziyaretten dolayı teşekkür etti.
Esnafın artık İşçi çalıştırabilecek gücü kalmadığını söyleyen, Bafra Lokantacılar Odası Başkanı Doğan karafazlıoğlu, “265 Üyemizin sadece 50’ye yakını şuan aktif olarak çalışabilmektedir. Geri kalan esnafımız maalesef İşletmelerini kapatmak zorunda kalmıştır. Sürekli verilen ve faiziyle birlikte ertelenen krediler çözüm değildir. Krediler değil, sadece dertler ertelenmektedir. İşsizliğin bu denli yüksek oranlarda seyrettiği şehrimizde, birazda hükümet politikaları sebebiyle İşçi çalıştırmak çok zorlaştı. Yüksek maliyetler sebebiyle, ne işçiler aldıkları ücretlerden mutlu, nede esnafın artık İşçi çalıştırabilecek gücü kalmıştır” dedi.
Yapılan ziyaretlerin ardından, bir açıklama yapan, DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, “Bafra ilçemizde, bugün sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yönetim kadrolarını, Bafra İlçe Başkanımız Muharrem Uyar ve yönetimi ile ziyaret ederek, hem tanıştık, hem de sorun ve sıkıntıları kaleme aldık. Bizleri ağırlayan Oda başkanlarımıza çok teşekkür ederim. Yine bizlere eşlik eden, Bafra İlçe Başkanımız Muharrem Uyar ve yönetimine, Alaçam ilçe Başkanımız Serkan Dağlı ve yönetimine de ayrı ayrı teşekkürlerimi bildiririm. DEVA Partisi İl Başkanlığı olarak diğer ilçelerimizde de ziyaretlerimize devam edeceğiz” dedi.