Devlet, sıklıkla farklı kampanyalar altında yardım yapmaya devam ediyor. Şİmdi de öğrencilere yapılacak olan yardım gündeme geldi. Bu doğrultuda yapılan açıklamalara göre öğrencilere 1611 TL yardım yapılacak. Öğrencilerin bu fırsattan yararlanabilmesi için başvuru yapmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları okullarından geri kalmadan devlet tarafından verilen yardım ile eğitimlerine devam edecek. Yapılacak olan bu yardımlar kişi başına verilecek.

Maddi sıkıntılar yüzünden eğitimine ara vermek zorunda kalan öğrenciler için devlet yardım yapacak. Bu ay içerisinde yapılacak yardım için tarihler belirlendi. Başvuru yapmak isteyen kişiler 15 Mart'tan itibaren başvuru yaptıkları takdirde ödemelerini bir an önce alacak. Bahsi geçen bu öğrenci yardımları ihtiyaç sahibi olanlara özel verilecek. Bu sene yapılacak olan ödemeler 1611 TL olacak.

İhtiyaç sahibi olan aileler çocuklarının eğitime ara vermemeleri için her çocuklarının başına başvuru yapabilecekler. Dolayısıyla çocuk başına ödeme alacaklar. SED paketi olarak bilinen Sosyal ve Ekonomik Yardım Paketi ihtiyaç sahibi olduklarını kanıtlayan ailelere verilecek.

SED başvurusu nasıl yapılmaktadır?

SED ödemelerinden faydalanmak isteyenler ikamet ettikleri yerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuru yapmalıdır. Vakıflar da bulunan başvuru dilekçeleri ve formlar ile başvuru işlemi gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra kişilerden farklı belgelerde talep edilebilir. İstenilen belgeler yine vakıflardan öğrenebilirsiniz.