Dikencik Mahellesi Muhtarı Erol ANDİÇ Bafra basınında çıkan haberlere istinaden kamoyuna aşağıdaki açıklamayı yapmayı uygun görmüştür.

2013-2014 yıllarında Dikencik Merkez Mahellesin de ikamet eden bazı hane sakinleri kendi aralarında para toplamak usulü ile kendi çabaları ile (Dikencik köyü köy tüzel kişiliği devam etmekte iken) su sondajı yaptırdılar.

Açılan sondajdan yararlanmasına izin verilmeyen iki mahalle sakinleri su sorununu çözmek için muhtarlığımıza başvurdular. Bende muhtar olarak mahallemizdeki bu sorunu çözmek için Samsun Büyükşehir SASKİ’ ye müracaatta bulundum. Müracaatım neticesinde SASKİ’ nin Dikencik mahallesinde yaptığı araştırmalar sonucunda yeni sondaj ihtiyacı olduğunu belirledi. Yeni açılacak bu sondaj köylünün açtığı sondajın 30 mt yakınında olduğundan dolayı sondajı açan vatandaşlar tepki gösterdiler. SASKİ Müdürünün yaptığı çalışmada eski açılan sondajın köylüler tarafından keyfi olarak çalıştırılamayacağını, suyun mahalle sakinlerinin hepsinin hakkı olduğunu ve sondajı SASKİ ye devretmeleri gerektiğini belirtti. Bunun neticesinde köylünün açtığı sondaj SASKİ’ ye geçerek Dikencik mahallesindeki su alamayan iki mahallenin de su sorunun çözmüş olduk.

Üzerime atılan atıl suçlamaları kabul etmiyor, Dikencik Mahallesi Muhtarı olarak mahallemizin, hepsine eşit şekilde hizmetlerime devam edeceğimin teminatını veriyorum.

 

DİKENCİK MAHALLE MUHTARI

EROL ANDİÇ