Dr. Aytaç AKIN, 'Bu tedavinin gerçek anlamda yapılabilmesi için başta halkımızın destek ve güveni ile diğer kamu kurumlarının da destek vermesi gerekmektedir' ifadelerine yer verdi.

'BAŞLAMA YAŞI 14’E DÜŞMÜŞTÜR'

AKIN,'Başlama yaşı 14’e düşmüş olan ülkemizdeki bu sorun giderek artmakta özellikle de zararı Bafra’da daha fazla hissedilmektedir.

Bafra’da Narkotim ekibi ile sağlanacak; satan ve içen kişilerin tespiti sonrasında, bu kişilere Psikolog ve Pedagog desteği sağlanmaya başlanmalı,bağımlı olan kişinin ailenin de çabası ile tedaviye bir an önce başlanmalıdır.

Tedavi olması istenen kişinin, tedaviye ikna edilmesi gerekiyor. Kişi kendisi istemedikçe maalesef şu anda ‘Tedaviyi istemiyorum’ diyerek formu imzaladıkları takdirde, tedavi sonlandırılmak zorunda kalıyor ve çabalar boşa gidiyor. Aile değil, tedaviyi kişinin kendisi istemelidir. Kişinin kendisi tedavi olmak istemedikçe, maalesef etkili bir tedavi başarısı sağlanamamaktadır. Tedavi olması için ikna etmekte en önemli görev ailenindir.

Arkadaş etkisi ya da merakla madde kullanımına başlayan kişi, bırakma çabası içine girdiğinde; öncelikli olarak Psikologlarımız, Psikiyatri Uzmanlarımız ve bunların sevki ile gönderilecek olan merkezler AMATEM ( Alkol ve Madde Tedavisi Merkezi ) ile UMATEM ( Uçucu Madde Tedavi Merkezi ) hizmet vermektedir. Bölgemizde madde ile ilgili şu anda en etkin tedavi Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine bağlı AMATEM tarafından yapılmaktadır' dedi.