15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Burhan Mucur, hain darbe girişiminin geri püskürtülmesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eşsiz feraseti ve hain mihraklara karşı dik duruşunun Türk milletine umut kaynağı olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin bağımsızlığına göz dikmiş olan emperyalist güçlerin ve onun uşakları olan FETO, PKK, PYD, DAEŞ ve diğer bölücü örgütlerin hepsinin birleşip 15 Temmuz'da Türkiye'yi ele geçirme planlarının milletimizin engin vatan sevgisinden oluşan bir direnmeyle karşılaştığını dile getiren Mucur, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bizim milletimiz engin erdemlere sahiptir. Bu erdemlerin en başında geleni de yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Türk milletinin bu yüksek karakterinin örnekleri tarihimizde hep vardır bundan böyle de olacaktır.

İşte bunların sonuncusu da, 15 Temmuz 2016'da tüm dünyaya millet olma dersini verdiğimiz Demokrasi Zaferimizdir. Ve 15 Temmuz gecesi. İşte o gece, demokrasimizi asla hainlerin eline bırakamazdık. Milletimizin bağımsızlığını darbeyle başa geçip elimizden almayı düşünenlere terk etmedik, etmeyiz de. İman gücümüzle, millet olmanın verdiği inanç ve devlet büyüklerimizin verdiği güvenle sokakları darbecilere dar ederek, Türk milletinin gücünü tüm dünyaya gösterdik. “ dedi. BAĞIMSIZLIĞIMIZA SAHİP ÇIKTIK

 Vatanımız üzerinde hain emelleri olan batılı devletlerin maşası olan yapılanmaların ülkemizde kaos ve kargaşa ortamı çıkarmak isteyerek, bu milletin bağımsızlığına, demokrasisine, şerefine ve namusuna göz diktiklerini belirten Mucur, şöyle devam etti: “Fakat biz, millet olarak el ele vererek köprülere, hava alanlarına, açık meydanlara koşarak, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıktık.Bütün dünya bilmelidir ki; Türk milleti asil kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile bu hainlere teslim etmez. ve yine bilmelidirler ki bu millet, demokrasiye göz diken kanlı ellerin asla hakimiyetine girmez. Aramızda ayrılıklar çıkarmak isteyen tüm güçler bilmelidirler ki, Türk milleti büyük ve asil bir millettir.Türkiye Cumhuriyeti vatanıyla, milletiyle bölünmez bir bütündür. Milliyetçi Hareket Partisi de bunun teminatı olmaya devam edecektir15 Temmuzda vatanımız için şehadete yürüyen Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler dilerim.”