Av. Ali Aktaş geçen haftalarda önemli bir iddiayı Savcılığa bildirdi ve inceleme talep etti. Ali Aktaş'ın Savcılığa verdiği dilekçe, daha önce Balyoz davalarında bilirkişilik yapmış olan Adli Bilişim Uzmanı Koray Peksayar'a hazırladığı rapora dayanıyor.

Adli Bilişim Uzmanı Koray Peksayar'ın hazırladığı rapora göre, Morbeyin.com adlı şirketin çıkardığı 8 uygulamanın içinde yer alan bazı küçük reklam dosyaları, Bylock İP'lerini kullanıyordu.

Bu şu anlama geliyor: Hiç Bylock programını indirmemiş kişiler, Morbeyin.com adlı şirketin uygulamalarını kullandığında, direkt bylock serverlerina bağlanmış gibi görünmüşler.

Morbeyin.com adlı şirketin çıkardığı uygulamalar şu şekildedir:

Best Free Music
Freezy Müzik Bul Dinle
Freezy Play Free Music Online
Mor German Engslish Dictionary
En ucuz Fiyat
Mor Almaca Türkçe Sözlük
Music Search Beta
Araba2.com

Peksavar, 52 sayfalık raporunda, şuan için yayında olmayan bu uygulamalardan bazılarının ana dosyalarına erişmiştir.

Av. Ali Aktaş, çevrelerinde bilinen ve tanınan, FETÖ ile irtibatı olması mümkün olmayan kişilerde gözüken "Bylock" tespitlerinin bundan kaynaklanabileceğini belirtiyor. Yani bazıları şarkı dinlemek için bu uygulamaları kullanırken farkında olmadan Bylock serverlarının İP'lerine bağlanmıştır.

Gerçekten de, mesaj içeriği olmamasına rağmen Bylock kullandığı iddia edilen kişiler, eğer bu sitelere bağlandıkları için Bylock kullanmış gibi görünüyorlarsa, bu konuya ivedi olarak eğinilmelidir.