Bafra Milli Eğitimin düzenlediği Konferansta konuşan Eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı; Tüm dünyada artan rekabet karşısında Stratejik Yönetim önem kazanmaya başlamıştır. Sadece özel sektörde değil, kamu ve üçüncü sektörde faaliyet gösteren tüm organizasyonlar globalleşme ve bunun getirdiği rekabet olgusu karşısında daha stratejik düşünmeye, stratejik planlamaya, stratejik karar almaya eskisinden daha fazla önem verir olmuşlardır dedi.


Kavaklı konuşmasında, Vizyon: Geleceğe yönelik gerçekleştirilebilir amaç ve hedefleri ifade etmektedir. Bir başka ifadeyle, vizyon, organizasyonun ulaşmak istediği geleceğin bir resmidir diyerek sözlerine şu şekilde devam etti, ‘
Misyon: Gelecekte ulaşılması istenen hedefe (vizyona) yönelik görev ve kararlılık ifadesidir. Misyon, organizasyon açısından “biz niçin varız?” sorusunun yanıtıdır. 

Strateji: Geleceğe nasıl ve hangi yollardan ula- şılacağını gösteren genel bir planlamadır. 
Aksiyon: Belirlenen stratejiler çerçevesinde izlenecek yollardır. Stratejik yönetimde bu dört kavram büyük önem taşımaktadır. Stratejik yönetimin esasen bu dört kavramı içeren bir yönetim tekniği olduğunu söyleyebiliriz. Stratejik yönetimin en önemli özelliği, organizasyonun hem kendi durumunu, hem de organizasyon dışındaki çevrenin analizine imkan tanımasıdır. Kendi içyapısını, sistem ve süreçlerini tanımayan bir organizasyonun başarıya ulaşması mümkün değildir diyerek sözlerine son verdi.
Programın sonunda Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Türk yazara günün hatırası için plaket takdim etti.