AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Elif Coşkun Bilgin, seçim çalışmaları kapsamında Bafra ilçesinde vatandaşlarla buluştu. AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz'in de eşlik ettiği gezi kapsamında  Bilgin'in ilk durağı Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği oldu. Burada dernek yöneticileriyle görüşen ve sohbet eden Bilgin, daha sonra ilçede sivil toplum kuruluşları, esnaf ve vatandaşlarla görüştü. 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çeken Bilgin, ilçe halkından Cumhurbaşkanı Erdoğan için destek istedi.

24 HAZİRAN KRİTİK VİRAJ
Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğinde Türkiye'nin hızına yetişmenin mümkün olmayacağını dile getiren Bilgin, "Hamdolsun halkımız şimdiye kadar ki tüm seçimlerde AK Parti'mizi daima zirvede tuttu. Önümüzde yeni ve güçlü Türkiye olma yolunda kritik bir viraj var. İnşallah, 24 Haziran seçimlerinde milletimizin desteğiyle sistem değişikliğini güçlü bir şekilde gerçekleştireceğiz. Yeni sistem ile birlikte Türkiye hem siyasi hem ekonomik alanda istikrarlı bir yapıya kavuşacaktır. Aziz milletimizden Türkiye'nin hedeflerine daha hızlı ulaşması için 24 Haziran'da sayın Cumhurbaşkanımızı güçlü bir meclis desteğiyle seçmelerini istiyoruz" dedi.

BAFRA'YI KEŞFETTİRMELİYİZ
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği esnaf gezisinde Bafra'nın tarım ve turizm yönünden önemli potansiyelleri olduğuna da vurgu yapan Bilgin, "Kızılırmak Deltası tam bir cennet. Buradaki kuş türleri turist çekmeye yeter, ancak konaklama imkanı yok. Asarkale, Nebiyan Dağı, barajlar önemli turistik yerler. Tur şirketlerine burayı keşfettirmeliyiz. Ancak konaklama tesisleri yok. Konaklama tesisleri olduğunda gelecek turist en az bir gün burada kalır. Bu da ilçemize, esnaflarımıza ekonomik katkı demek" dedi.

EKONOMİK DEĞERE DÖNÜŞMELİ
Samsun'un, ilçeleriyle birlikte büyüyebileceğini belirten Bilgin, "İlçeleri büyümeyen, gelişmeyen bir Samsun'un hedeflerine ulaşması mümkün değildir. Bafra sahip olduğu tarım ve turizm gibi potansiyellerle Samsun'un en önemli ilçelerinden biridir. Bafra Pidesi, Bafra Nokulu'nun lezzetini Samsunla sınırlı bırakmamalıyız. Örneğin Bafra'nın inciri çok lezzetli, ancak çabuk bozuluyor. Gerekli işleme tesisleri ve yeterli soğuk hava depoları olmadığı için dünyaya satamıyoruz. Bu eksikliği gidermeliyiz. Bafra'nın bu potansiyellerini ortaya çıkarmayı ve ekonomik değere dönüştürmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.