Emin Evim ile yaptıkları görüşmelerde kendilerine tapu vermeyecekleri söylenen yaklaşık 250 kişi haklarını arayabilmek için sosyal medya platformu whatsap gurubu kurarak haklarını alabilmek için mücadeleye başladı.

Haklarını arayabilmek için hukuki mücadele de başlatacaklarını kaydeden Emin Evim mağdurlarının sosyal medyaya akseden mağduriyet ve şikayet paylaşımlarının bazıları şöyle;

“Eminevimden uzak durun. 560 Kurtköy otel projesinde 6 yıldır tapu bekliyoruz. Bize en son tapu vermeyeceklerini söylediler. Çerez parasına bizden geri almaya çalışıyorlar ve kiraya da zam yapmayacaklarmış Anlayacağınız 2. Jet Fadıl vakası.”

“Eminevim’den 2014 yılında aldığım otel hisselerinin tapusunu yıl 2021 olmasına rağmen alamadım Eminevime güvenmenin bedelini çok ağır ödüyorum Kapısının önünden geçmeyin”

“Eminevim 560 projesinden 6 yıl önce almış olduğum hissemin tapuus hala verilmediği gibi Emin evim konut projesini otel projesine çevirip Mövenpick gruba sattı. Benim gibi yüzlerce kişi var , haklarımız gasp edildi, sakin güvenmeyin”

Kurtköy 560 Mağdurlarının Tapularını Verecek mi!

Emin Evim’in 2014 yılında başlatmış olduğu Kurtköy 560 devre mülk projesinin tapularını 2016 yılında hisse sahiplerine vereceğini taahhüt etmesine rağmen aradan geçen 5 yıldır hissedarlara devretmediği vermediği gibi henüz kesin bir cevap da verebilmiş değil.

Emin Evim tapularının ne zaman verileceğini soran iştirakçilere bazen 2016 yılında meydana gelen 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimini, bazen kanunların değiştiğini, tapuda sorunlar çıktığını, bazen doların seyrinden dolayı proje maliyetinin arttığını, bazen de pandemiden dolayı projenin bitirilemediğini mazeret olarak gösterdiği belirtiliyor.

Diğer yandan Emin Evim hissedarlara bu mazeretleri gösterirken oteli Movenbick’e sattığı da gelen bilgiler arasında.

2108 YILINDA KONUTTAN OTELE ÇEVRİLMİŞ

Pendik Kurtköy'de Eminevim 560 projesinin konuttan otele çevrilmesi için yapılan plan değişikliği İBB Meclisi'nden 2018 yılının Haziran ayında geçti.

Böylece yaklaşık 10 bin metrekarelik parsel konut alanından çıkarılarak turizm tesisi ilan edildi. Plan değişikliğine ilişkin hazırlanan raporda değişikliğin gerekçesinde parselin sahibi olan şirketin talebi yer aldı.

MAĞDURLAR NE DİYOR

Pendik Kurtköy'de Eminevim 560 projesinin mağdurları ise 5 yıldır tapularını beklerken konutun otele çevrilerek satılmış olması karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar.

Emin Evim Kurtköy 560 projesi mağdurları sosyal medyada bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışıyor.

İşte Emin Evim Kurtköy 560 mağdurlarının paylaşımları;

2016 yılında tapuyu vereceklerini satış sözleşmelerinde de belirtildiği üzere beyan ettiler ancak yıl 2021 oldu tapuyu hala vermediler. Kimi müşterilerine 2016 yılında 15 Temmuz 'da kanunların değiştiğini tapuda sorunlar çıktığını, kimi müşterilerine ekonomide ki doların seyrinden dolayı proje maliyetinin arttığını ondan dolayı bu sürecin uzadığını, kimi müşterilerine son zamandaki pandemiden dolayı projenin bitirilemediğini; özet olarak sürekli bir bahane üretilerek bu sorunları atlatacaklarını ve akabinde otelin açılacağını ilettiler.

Yıl oldu 2021 ve artık Kurtköy’de satışını yaptıkları bu otele uluslararası bir kuruluşun tabelası asıldı. Yine aynı satış sözleşmesinin yapıldığı esnada kira sözleşmesi yapılarak her yıl hangi oranda bu sözleşmede yazılmış olmasına rağmen 2021 yılı başında hak sahiplerine bu kira artışı da yapılmadı.

Hal böyleyken bu problemin artık farklı boyutlara taşınabileceğini hissederek; Mağdur edilenler olarak sosyal platformlarda birleşmeye başladık şuanda 50ye yakın hak sahibi birbirimizle iletişime geçebildik.

Fakat bu sayının çok daha fazla olma ihtimali yüksek çünkü bizlere satış yapıldığı dönemde otelin yüzde 30 unun bu şekilde satılacağı ve her odanın 36 farklı kişiye satıldığı düşünülürse durumun ne kadar vahim bir tablo oluşturacağı öngörülebilir. Pendik Belediyesinden yaptığımız araştırmalar sonucunda 2016 yılında oteli bağımsız bölüme çevirip tapuyu kendi şirketleri üzerine tescil ettirmişler. Otelin tek parça bağımsız bölüme çevrilip tek kişi veya şirket tarafına tescil edildikten sonra kat mülkiyet tapusu vermeleri mümkün değilmiş. Zaten tapıları vermemeyi o dönemde kararlaştırdıkları kanaatindeyiz. Şu an ise kendi belirledikleri cüzi-komik (yaptıkları sözleşmelerde bile 2 yıl sonra 2 katı fiyatla geri alabileceklerini yazıldığı görülebilir). tutarlar teklif edilmektedir.

Kaynak: Akasyam Haber