Başkan Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde;

Ne yazık ki, biz dışarıyla bir mücadele verirken, içimizde de bize yanlış yapanların olduğunu burada ifade etmeden geçemeyeceğim. Ve tabi bu yeni bir şey değil. Bu ilk insanla başlayan bir süreç. Habil'le Kabil arasındaki o süreç hale devam ediyor, kıyamete kadar da devam edecek. Maalesef içimizde belli noktalara gelenlerin yaptığı çalışmalar yenilir yutulur cinsten değil. Bu davanın adamını söyleyenler, bütün seçim kampanyası döneminde neredeler ya? Efendim ben beğenmedim. Sen beğenmeyebilirsin. Burada bir yönetim var. Bu yönetim çalışmalarını yapar, kararını verir, bu karar da hep birlikte saygı duyarız. Bu bir teşkilatın ahlakıdır.

Bilesiniz ki, bu teşkilat sadece Ankara'da kabuğuna çekilmiş bir teşkilat değildir. Hangi il, hangi ilçede neler olduğunu biliyoruz. Gün ola harman ola. Zamanı geldiğinde bizler bu teşkilatın geleceği içerisinde hesabı sormasını biliriz. Bunları sırtımızda taşıyacak değiliz. Bu parti bir davadır. Bu davaya gönül verenlerin kendilerini sıkı tutması gerekir. Biz bu yola böyle çıktık, böyle yürüyeceğiz.

Eskiler nasılsın diye sorduğunda, sıratı geçince belli olacak diye yanıt verirmiş. Siyasette de sçeim sonuçları nasıl olduğunu belli eder. Milletimiz bize çalışın, bekamıza sahip çıkın, projelerinize devam edin mesajı vermiştir. Kırşehir gibi, Bayburt gibi, Karaman gibi, Bolu gibi yerlerde sıkıntı yaşadık. Bu konularda da çalışıyoruz.

Önemli olan Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiği şu süreçte sapasağlam durmaktır. Milletimizin beklentilerine devam etmek için bunu yapmalıyız. Değişim bir süreçtir. Bu adımları birileri istediği için değil, kendi ihtiyaçlarımıza göre atacağız. Bizim hareketimizin mayasında ahde vefa vardır. Hiçbir emeği, hiçbir birikimiz, hiçbir potansiyeli heba etmeyeceğiz. Yeni değerler, yeni kadrolarla saflarımızı güçlendireceğiz.