AK Parti’den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisi için kuruluş başvurusunu yaptı. Davutoğlu'nun ekibinden beş kişilik bir heyet başvuru dilekçesini teslim etmek için İçişleri Bakanlığı'na gitti.

Başvuruyu bakanlığa iletmek için gelen heyette eski AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ile Selçuk Özdağ, 24’üncü Dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, eski vali İzzettin Küçük, AK Parti eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve eski Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ yer aldı.

Ahmet Davutoğlu partisinin ismi Gelecek Partisi logosu da çınar yaprağı oldu.

BAFRA İLÇE TEŞKİLAT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ahmet Davutoğlu, ilçe teşkilatlarına yönelik çalışmalarını da sürdürüyor.

Bafra'da yeni kurulacak partinin ilçe başkanı olabilmek için eski AK Partili isimlerin Ahmet Davutoğlu ile randevu talep ettikleri, fakat görüşme taleplerine karşılık bulamadıkları öğrenildi. Davutoğlu’nun ve ekibinin ilçe başkanı belirleme kriterlerinde; "ismi yolsuzluğa bulaşmamış, kariyer sahibi, iyi bir teşkilatçı, arkasında kitleleri olan ve partiyi kurarken 5 bin üye getirme" şartlarını karşılayacak biri olacağı da öğrenildi.

İLÇE BAŞKANI AVUKAT

Davutoğlu’nun ekibi, Bafra'da bu kriterlere uyacak ilçe başkanı olarak düşündükleri kişinin Bafra’da ikametgah ettiği ve Avukatlık mesleğini icra ettiği konuşulmakta.İlçe Başkanı olacağı kesin gözüyle bakılan Avukat’ın yönetimini oluşturmaya başladığı ve  yeni yıldan sonra Ahmet Davutoğlu ile  görüşeceği öğrenildi.

İlçe Başkanı olacak Avukat Şimdiye kadar yönetimine  2 Müteahhit 1 Mühendis 1 Akaryakıt istasyon sahibi ile bir sendika başkanını aldığı öğrenildi.

KÜSKÜNLERİ TOPLAYACAKLAR

Davutoğlu'nun Bafra ekibi, AK Parti'ye küskün olanların ve eskiden Anavatan Partisi'nde siyaset yapanların peşine düştü. Aynı zamanda CHP'de siyaset yapıp daha sonra ayrılan / ayrılmak zorunda bırakılanların ve iş adamlarının, STK temsilcilerinin de bu yeni oluşumlarda olması için ikna edilmesi bekleniliyor.