Samsun'un Bafra İlçesi'ndeki Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Fabio Hava Süspansiyon Sistemleri şirketinin, Kısa Çalışma Ödeneği kabul edildi. Fabio, ekonomik kriz ve diğer sebepler ile oluşan işgücü fazlası sebebi ile 3 ay kısa çalışma yapacak. Bu kapsamda 52 işçinin çalışmasına ara verildi. İşçilerin ücretleri İŞKUR tarafından ödenecek.

ÜRETİM DURMA NOKTASIA GELDİ

Fabio Hava Süspansiyon Sistemleri şirketinden yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı: "Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar, son dönmelerde dövizdeki dalgalanmalar, organize sanayi bölgesinde yaşanan alt yapı sıkıntıları, bir türlü gelmeyen doğalgaz, ekstra ödediğimiz nakliye ücretleri ve hammadde tedariklerinde yaşanan sıkıntılar bize hem zaman kaybı hem de ek bir maliyet olarak geri dönmektedir. Tüm bu etkileri göz önünde bulundurduğumuzda üretmiş olduğumuz ürünlerin birim maliyetlerinin arttığı ve piyasa ile rekabetimizin güçleştiğini görmekteyiz. Aynı zamanda geçtiğimiz senelere nazaran siparişlerimizin azalması ve üretimimizin durma noktasına gelmesi şirketimizi bir hayli zor duruma düşürmüştür.

52 PERSONEL İŞE GELMEYECEK

Bu bağlamda iş gücü fazlamızın ortaya çıktığı görülmüştür. Bu nedenle Çalışma ve İş Kurumu Samsun İl Müdürlüğü Bafra hizmet merkezine 30.04.2019 tarihinde yapmış olduğumuz Kısa Dönem Çalışma Ödeneği başvurusu, 10.05.2019 tarihi itibari ile onaylanmıştır. 15.05.2019-15.08.2019 tarihleri arasında kısa dönem çalışma uygulanacak 52 personelimiz işe gelmeyecektir. Personeller ücretlerini İŞKUR'un belirlediği tutarda PTT şubelerinden nüfus cüzdanı ile alacaktır."

N. Alper CABBAR