Samsun’un Bafra ilçesi Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 2 Yıldır hizmet veren hava süspansiyon sistemleri fabrikası bugün sabah saatlerinde satılık levhası asarak fabrikayı satışa çıkarıldı.

22 Mart 2018 tarihinde fabrikada çalışan işçiler sendikalara kayıt olduğu için çıkartılmış ve bunun üzerine çıkarılan işçiler sendika ile birlikte eylem yapmıştı.

03 Eylül 2018 tarihinde işçilere verilen Yemek ve servis kaldırılarak işçiler mağdur bırakılmış ve bunun üzerine sendika eylem yaparak firmayı protesto etmişti.

04 Eylül 2018 tarihi sabah saatlerinde fabrika satışa çıkarıldı.

YEREL YÖNETECİLER SÖZLERİNİ TUTMADI

Bafra’da yerel haber sitesinin yaptığı haberde; “2016 yılında Bafra organize sanayi bölgesinde temelini attığımız fabrikamızın açılışında yerel yönetimler tarafından bir takım sözler verilmişti. Bizler de bunun üzerine kurmuş olduğumuz fabrikanın yerinde yeni parseller alarak yeni fabrikalarımızı da kurma kararı almıştık.

FABİO süspansiyon sistemlerimizin adını da bir Bafra sevdalısı olarak Bafra hava süspansiyonlar diye değiştirme kararı almıştık. Lakin bu güne kadar verilen sözlerin hiç biri yerine getirilmedi .

Bu da yetmezmiş gibi sendika başımıza musallat oldu. Geçtiğimiz aylarda eylem kararı alan sendika yine bugün de kapımızın önüne alacaklı gibi dikilerek eylem yaptılar. Biz Bursa’dan Bafra’ya gelirken üç beş çapulcunun bizleri sömürsün diye gelmedik ve bu süreç sonrasında sendikayla bazı işçilerimiz ile mahkemelik olduk. Mahkeme sürecini vereceği karar neticesinde gerekli önlemleri alacağız ya da yapmamız gerekeni yapacağız. Lakin mahkemede olan bir duruşmanın ve net incelenmemiş bir karar çıkmamasına rağmen sendika yine kapımıza geldi . İcra memurları gibi bizleri mağdur etme kararı aldı.

Şimdi yerel yöneticilere soruyorum .Bizler de yanımızda çalıştırdığımız işçinin haklarını Tabii ki vereceğiz vermek isteriz Ama bugünkü ekonomik şartlarda bırakın sendikayı maaşları bile zor verir durumdayız .Ya Bafra bize sahip çıkar ya da biz bafra’dan çeker gideriz.’’dedi.