Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, yerel seçimler öncesi partililere, belediye başkan aday adaylıkları ile ilgili uyarılarda bulundu.

ARTILARIN ÖNEMİ YOK EKSİLER ÇOK ÖNEMLİ

AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 78'inci İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Fuat Köktaş, yerel seçim öncesi mevcut belediye başkanlarına da seslenerek, "Şimdi verilen sözleri vatandaş unuttu zannetmeyin. O notlar mutlaka bir yerlerde vardır. Bunlar yerel seçimde o arkadaşların karşısına çıkacaktır. Yaptıklarımızın hiç bir önemi yok. Açık söylüyorum siyasette artıların hiç bir önemi yoktur. Ama eksiler çok önemlidir. Siyasette eksi varsa, bunu izah etmek mümkün değildir. Artı benim görevim ama eksi benim haneme yazılan önemli bir çiziktir. Lütfen arkadaşlar muhasebenizi yapın telafi etmeye bugünden itibaren başlayın" dedi.

GÜNDEMDE YEREL SEÇİM VAR

Yerel seçimin, genel seçim gibi olmadığına da dikkat çeken Fuat Köktaş, "Gündemimizde yerel seçimler var. Yerel seçimler teşkilatlar kadar o şehirde yaşayan insanları ilgilendiren hem seçim hem yönetim anlayışıdır. Herkese bir anlamda dokunur. Burada bazen partiye bakılır, çoğu zaman partililer partiye bakar ama bakarsınız ki yüzde 10-15'lik kısmı adaya bakmış. Bazende öyle bir durum olur ki, partinin üzerinde giden belediye başkanları vardır, bu çok istisnadır." diye konuştu.

AK Parti Samsun İl Başkanlığının düzenlediği 78'inci İl Danışma Meclisi toplantısında partililere seslenen Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, yerel seçimlere 6 ay olduğuna dikkati çekerek, aday adayları ile ilgili de uyarı yaptı.

YARIŞ OLMAK ZORUNDA AMA BU İŞİN ZAMANI VAR

Fuat Köktaş, konuşmasında "Mevcut olan 16 ilçe bir büyükşehir belediye başkanımız var. Bunlar görevli olan arkadaşlarımız. Buralara aday olmayı düşünenler vardır. Hiç kimseye neden aday oldun, sen nereden çıktın deme lüksümüz yok. Yarış mutlaka olmak zorundadır. Ama bu yarışın startını verirken zamanını iyi ayarlamak zorundayız." dedikten sonra toplantıya katılan partililere, belediye başkan aday adayları ile ilgili şunları dile getirerek uyarılarda bulundu.

KÖKTAŞ: PRİM VERMEYİN

"Benim genel merkezim aday adaylıkları başlamıştır, herkes AK Parti'ye adaylık için mürcaat edebilir dediği zamandır bu zaman. Aday belirlemeye 6 ay var çıkacak partiliyim diye mevcut belediye başkanının yerine aday olacak. Tamam ol. Ama bu süreci o belediye başkanına zarar vermeden sürdüreceğinin, karalamayacağının garantisini verebilirmisin. Yok. Eksiklik dile getirerek kendine zemin bulmak zorundasın. O zaman ne yapacaksın, mevcut belediye başkanını yıpratacaksın. Bunada bizim müsade etmemiz gerekir. Buna bizim prim vermemiz gerekir. "

BU İŞİN KAZASI 5 YIL SONRA

"Parti disiplinini bozmamak partiyi sosyal medya köşelerine, yazılı basın köşelerine taşımamak için ben bunları önemsiyorum. Yerel seçimde başarının olmazsa olmazı birlik beraberlik aynı hedefe yürümektir. Nasihatım şu, iki yerel seçimi idare eden bir kardeşinizim. Benle çalışanlar çok iyi bilirler. Yerel seçimler genel seçimlere benzemez. Parti adayı belirlenene kadar hiç bir adaya sahip çıkmayın. Şu aday adaylığı sürecinin startı verilmeden partimizi ayağa düşürmeden çalışmalarımızı yapalım. Adaylar değişir yeni adaylarla yolumuza devam ederiz ama partimizin belirlediği adaylar bizim adaylarımızdır, mevcutlar bizim adaylarımızdır. Bugün dünden daha çok önemli. Bütün belediyeler neredeyse AK Parti'de bunun kıymetini bilmeliyiz, kaybettiğimizde iş işten geçmiştir. Yerel seçimin kazası 5 yıl sonra verilir. 5 yıl beklersiniz. "