AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması çalışmaları kapmasında Terme İlçesinde esnaf, oda ve işadamları derneği ziyaretinde bulundu.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç, Belediye Meclis ve Teşkilat üyelerinin katılımıyla Terme Şoförler Odası, Terme Esnaf Sanatkarlar Odası, Terme Esnaf Kredi ve Kefalet Koperatifi ve Terme Genç İşadamları Derneği'ni ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Bizim esnafımız, sanayicimiz, işadamlarımız köklü bir tarihe, zengin bir kültüre, sağlam bir geleneğe sahiptir. Sizler ekonominin ve ticari hayatın belkemiği, ana omurgasısınız. Esnaf, sosyal hayatta, siyasette, ülkenin geleceğinde belirleyici bir rol üstlenmiştir." dedi.

ESNAFIMIZIN YANINDA OLDUK

AK Parti'nin iktidara geldiğin günden itibaren esnafının, sanatkarının, sanayicisinin, ihracatçısının yolunu daima açık tuttuğunu ifade eden Milletvekili Köktaş, "Esnafımızın önündeki engelleri kaldırma gayreti içine oldu. Her zaman yanında olarak, destek olmaya gayret gösterdik. Bundan sonra da birlikte yürümeye, beraber olmaya devam edeceğiz. Bizler bu bilinçle hareket ettiğimiz için, ekonominin çarkları döndü, ticaret kendi seyrinde emin bir şekilde ilerledi. 14 yıl boyunca esnaf ve sanatkarımızı doğrudan ilgilendiren bir çok adımlar attık. Bunları tek başına iktidarın verdiği siyasi istikrarın ve güven ortamının oluşturduğu zeminde verildi. Fakat şimdi diyoruz ki yeni sistemle birlikte bu istikrar ve güven sürekli haline gelsin. Çift başlı yönetim şekli, koalisyonlar geçmişte ülkeye büyük zararlar verdi.

KOALİSYONLAR ÜLKEYE ZARAR VERDİ

Bakın Türkiye çok partili hayata 1950’de geçti. 50’den bugüne 67 sene geride kaldı. 67 yıl içerisinde İngiltere 15 hükümet, Almanya 24 hükümet, Amerika 17 hükümet, Fransa 11 hükümet, Türkiye de ise 65 hükümet kurulmuş. Türkiye dışındaki diğer ülkelerde 4 yıl, 5 yıl da bir hükümet kuruluyor, devam ediyor. İstikrar ve güven ortamı oluyor. Fakat Türkiye de durum farklı kısa süreli koalisyon hükümetleri ile ülkeyi oyalıyorlar, ne hizmet ne yatırım. Kısa sürede kurulan hükümetlerde ekonomi büyümez, refah artmaz, ülkenin sorunları da bir başka bahara kalır.

BALANS AYARINI 16 NİSANDA MİLLET VERECEK

Türkiye'nin bu karanlık günleri 2002 de AK Parti'nin iktidarı ile aydınlığa çıkıyor. Hizmetse hizmet, yatırımsa yatırım. Milletin partisi AK Parti Türkiye’nin teminatı. Milletimizin duası, desteğiyle her türlü hizmeti yapıyor, yapmayada devam edeceğiz inşallah. Geçmiş dönemlerde Türkiye’nin kalkınması, ilerlemesinden rahatsız olanlar Türkiye’ye yıllarca tuzak kurdular, üzerinde oyunlar oynadılar. Terör örgütleriyle, gazete manşetleriyle, vesayet odaklarıyla millete ayar vermeye çalıştılar. Demokrasiye, tanklarla balans ayarı vermeye çalıştılar. Türkiye’nin geleceğiyle, kaderiyle oynadılar.

Onun için ülkemiz için güçlü sistem inşa etmemiz lazım. Bir daha 60 darbesini, 80 darbesini, 28 Şubat’ı yaşamamak için yeni bir sistem değişikliği şart oldu.

16 Nisan’da inşallah bu aziz millet, kendisini makarnacı, kömürcü, takunyalı gibi sıfatlarla tanımlamaya çalışanlara, dışarıdan gelen saldırılara en güzel cevabı inşallah sandıkta verecek. " diye konuştu.