Başkan Şahin, Bafra’yı Azerbaycan’a anlattı. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’i makamında ziyaret etti. Başkan Şahin,Paşayeva ve Türk Eğitim Sendikası Başkanı Hakan Eroğlu ile beraberlerindeki heyeti Belediye önünde çiçeklerle karşıladı.Başkanlık makamında devam eden ziyaret sırasında Başkan Şahin Azerbaycan Milletvekili Paşayeva’ya Bafra’yı tanıtan plaket ve kitaplar ile Bafra nokulu ve kaymaklı lokumu ikram etti. Bafra hakkında bilgiler verdi.

BAFRA PARKI OLUŞTURALIM

Milletvekili Paşayeva, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada “Milli ve manevi değerlere bağlı bir isim olarak bildiğim Bafra Belediye Başkanımız Zihni Şahin’i ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum. Samsun ve Bafra’da gösterilen ilgiye çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın Konferansımıza ve Türk Dünyası ile ilgili çalışmalarına verdiği destekten dolayı da ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Bafra’da bir parkımıza Karabağ bir caddemize Azerbaycan isminin verilmesini değerli başkanımızdan rica ederim. Bizde Azerbaycan’da Bafra Parkı oluşturalım. Buraları açılış törenleri ile birlikte açalım. Bu şekilde kardeşliklerimiz nesiller boyunca hatırlansın. Gençlerimiz bu bilinçlerde hareket etsin. Bilinçli gençlik birlik ve beraberlik ile ortak gücümüz olur. Başkanımızı Azerbaycan’a davet ediyorum. Kendisini orada ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağım.” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Azerbaycan milletvekilimiz Sayın GanirePaşayeva hanımefendiyi ilçemizde ağırlamaktan dolayı onur duydum. Bu nazik ziyareti için şahsına ve Türk eğitim sen başkanımız Hakan Eroğlu Bey’e teşekkür ediyorum. Biz iki ayrı devlet ama aynı milletiz,kardeşiz. Ortak coğrafyanın insanlarıyız. Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetleri ile kardeşlik ilişkilerimiz, ortak bağlarımız ile soydaşlık ve dini birlikteliğimiz bulunmaktadır. Bu zorlu coğrafyada omuz omuzayız. En kısa zamanda Azerbaycan’a gitmekten mutluluk duyarım.” dedi.