BafraTicaret ve Sanayi Odası seçimleri her zaman heyecanlı ve çekişmeli geçer. Önümüze yine böyle bir dönem geliyor.

Nisan’ın Başında seçim var.

4 yıldır başkanlık yapan Göksel Başar’ın Karşısına eski Ticaret Odası Başkanı Rızvan Aksoy çıkıyor. Bakalım bu güzel ve renkli yarış nasıl noktalanacak, hep birlikte izleyip göreceğiz. Ancak sonuç ne olursa olsun, Bafra Ticaret Odası’nın bu seçimden de güçlenerek çıkacağı ortada. Kaliteli rekabet en çok Oda’nın geleceğine yarıyor çünkü….

İLGİNÇ DENGELER VAR

Geçelim detaylara. Bafra’nın tartışmasın en önemli kuruluşlarından ve STK’larından birisi olan Bafra TSO’da oldukça ilginç dengeler var.

Mesela,

Bafra Ticaret Odası 2013 Seçimlerinde Başar’a destek veren Bafra Genç İş Adamaları (Giad) Bu seçimde Göksel Başar’dan desteğini çektiği söyleniliyor.2013 Ticaret Odası Seçimlerinde Bafra Giad Başkanı Olan ve Gökselin listesinden Ticaret odası üyesi olan Bafralı İş Adamı Yavuz Muratoğlu’nun Gökselden desteğini çektiği ve Bu Seçimde gökselin listesinden girmeyeceği ifade ediliyor.

İKİ TARAFINDA AVANTAJI VAR

Aksoy, önceki yıllarda başkanlık yapma avantajını yaşıyorken, Başar ise son dönemin başkanı olması konusunda avantajlı.

Seçime dair önemli detaylardan biri. Kaybedenin ‘çok’ şey kaybedeceği. Şunu iyi okumak gerekiyor. Aksoy belki de kariyerinin en ‘önemli’, en zor ve en kritik kararını verdi. Her ne kadar ben değil esnaf istedi dese de. Yıllar önce Başar’a bıraktığı koltuk için şimdi vereceği seçim çok farklı anlamlar taşıyor. Bafra TSO’da başkanlık yaparken  atıldığı siyasi macerada AK PARTİ’den  milletvekili adayı olamayan Aksoy’un siyaset arenasında şansı çok dönmedi. Kazanırsa son yıllarda zedelenen imajını ciddi bir şekilde toparlayacak. Diğer tüm kayıpları unutturacak. Ama kaybederse, Aksoy için bundan sonra gerek ekonomi, gerek siyasi anlamda da bir çok anlamda mağlubiyetin zararları büyük olacak.

GÖKSEL BAŞAR

4 yıl önce Göksel Başar ve Yönetimi seçimlere girip kazanmışlardı. Başar’ın  en çok dillendirdiği konulardan birisi, Medikal OSB idi. 4 yılın sonuna baktığımızda sadece evrak üzerinde bir gelişme yaşandı.

Başar’ın TSO Başkanı Seçilmesi durumunda Başkanlıkdan istifa edeceği Bafra Belediye Başkanı adayı olacağı ifade ediliyor,Oda başkanlığına ise Şuan Meclis Başkanı Olan Nur Meral Aydıner’in getirileceği iddia ediliyor.

Peki bundan sonra ne olacak? İşin içine başka dinamikler girer mi? Belli olmaz...

Aksoy o kadar rahat ki

Bu süre içinde “iş hallolur” diyor

Yani kendinden emin

 Başar,  ise karşısına bir rakip çıkmasından dolayı çok da büyük bir tedirginlik yaşamamış gibi görünüyor.

Neticeye gelirsek.

 İKİ ER ÇIKTI MEYDANE, İKİSİ DE BİRBİRİNDEN MERDANE!

 EDİTÖR....