2019 Yerel Seçimlerinde Aday gösterilmeyeceğini anlayan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar,2 ay önce Alaçam Belediye Meclisi’nden Belediye İşçi İkramiyelerini ödemek için Bir Milyon İki yüz bin tl’lik kredi kullanma yetkisi istedi.

MECLİS KREDİYE ONAY VERDİ..

İddia’ya göre Alaçam Belediye Meclisi’nden kredi yetkisi alan Hadi Uyar,Bu kredi’yi seçime 1 hafta kala kullandı. Belediye işçilerinin ikramiye ödemesi için Alaçam’da bir bankadan kullanılan Bir Milyon İki yüz bin tl’lik Kredi’den işçilere hiç ödeme yapılmadığı iddia edildi..

KULLANILAN KREDİ PARASI NEREDE

Belediye işçilerinin ikramiye ödemesi için çekilen Bir Milyon İki yüz bin tl’nin 1 hafta içinde nereye kullanıldığı bilinmiyor?

SEÇİM MASRAFLARI BU PARADAN MI KARŞILANDI?

Hadi Uyar’ın Cumhur ittifakı adayı İlyas Acar’ı desteklemediği Karşısında bulunan adayı desteklediği Alaçam’da herkes tarafından biliniyordu. Kazanması için elinden geleni yapan Uyar’ın Rakip adayın  tüm masraflarını bu çekilen krediden ödediği iddia ediliyor.

SEÇİMDEN BİR GÜN ÖNCE 

Belediye içinde bulunan odaların tabelaları gece gündüz çalışarak değiştirildi.5 Yıl içinde değişmeyen tabelaların neden seçim günü apar topar değiştirilmesine çalışanlarda anlam veremedi.

VATANDAŞ AÇIKLAMA BEKLİYOR

Alaçam’lılar bu çekilen kredi’nin kuruşu kuruşuna nereye kullanıldığını bilmek istiyor.

Alaçam Belediyesi’nin 13 Milyon Tl borcu bulunuyor..