Hakan Aytünür Yaptığı açıklamada,Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Tarafından Bafra’nın kentsel sit alanı ilan edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

ÇOĞU YAPILAR YIKIK YADA TERKEDİLMİŞ

Bafra merkezinde bulunan tarihi değeri olan yapıların ve sokakların kentsel sit alanı ilan edilmesine karşı değiliz. Fakat çoğu yıkılmış ve harap görmüş yapıların sit alanı kapsamına girmesi peşinde olumsuzluklarıda getirecektir.Çünkü kentsel sit alanı olan tarihi yapılara  devletin yada kültür bakanlığının pek desteği yok. Yıkılan yada harap gören yapıların bir kısmı tadilat olacak yada çürümeye mahkum edilecek. Çünkü bu eski yapılar için yapılacak restorasyon projeleri ve İşçilikler  normalinden 3 kat daha fazla maliyetli.Bafra Safranbolu yada Beypazarı değildir.

KAT SAYILARI DÜŞECEK

Bu alınan karar sonucu Korunacak olan tescilli yapıların çevresinde iki veya üç katlı yapılaşmalara izin verilecek.6 kat olan yerler 5 kata 4 kat olan yerler3 kata indirilecek.Belirtiğim gibi Bafra olumsuz etkilenecek kentin gelişiminde ve yenilenmesine olumsuzlular yaşanacaktır.

Bafra Belediyesi Bu Kararı imzalarken bu kadar alanın kentsel sit alanı ilan edilmesine razımı oldu. İmza mı atıldı yoksa şerh mi konuldu. Bafra Belediye yetkililerin den bir açıklama bekliyoruz.

MHP GRUBU ADINA

HAKAN AYTÜNÜR